Denne gryten lages med lammekjøtt, men kan også lages med kylling, kanin eller okse og grønnsakene kan også være forskjellige, men som oftest er det en skvett vin med i gryten
Litt ut fra hvor man havner kan man få kanin, okse, sau eller hva det måtte være - sausen ser ut til å være den samme, så finn kjøttet du liker best, eller som ligger nederst i fryseren og lag denne smakfulle og sunne retten
Det man helst bruker er i så fall villkanin (Kouneli) eller villhare (Lagos) og det blir gjerne laget som en vinbasert gryterett med mye løk (sjalottløk)
Den smakte som de staute norske grytene og servert rustikt, rett på tallerken kanin og papirka, uten røyk og skum og annet fiksfakseri som er på moten i Norge nå for tiden, deilig kun å kjenne smaken av syre, sødme, kraft, kjøtt, grønnsaker og krydder
Og med sin delikate syre passer den godt til en kaningryte. Eller mer riktig å si, er at kaninen ble kjøpt på Mathallen, på utsalgstedet til I Kongens Hage
Smelt smøret, og varm opp oljen i en stor gryte. Del kaninen i serveringsstykker. Ha i urter og hvitløk, og småkok under lokk i 1 time, eller til kaninen er god og mør