Start med å brune karbonadedeigen kjapt i en gryte. Ha i basmatiris og la gryten småputre under lokk i cirka 25 minutter, eller til risen er ferdigkokt. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme Skyll de sorte bønnene i et dørslag og ha de i gryten sammen med en boks chilibønner. Gratiner gryteretten i ovnen i cirka 12-15 minutter, til osten begynner å bli gylden
Min far drev dagligvarehandel den gang, og dermed fikk vi stadig smaksprøver, også mekikansk gryte. Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, steik kjøttdeigen (jeg klarte å glemme det i min "borte vekk svære", så jeg hadde den bare i gryten, det går helt fint og er ikke farlig, men man får en fastere konsistens når den blir steikt), ha så i de knuste tomatene og krydderne
strengt tatt vet jeg fint lite om dette er noe meksikanerne selv spiser noe særlig ofte, men gryten har i det minste en del meksikanske elemener i seg, som chili,jalepenos, fersk koriander og cumin
Lag en stor gryte med suppe, dette er mat for mange og mat som smaker på en hustrig førjulskveld. Surr løk og hvitløk i smør/olje i en gryte til løken er myk og blank
Da jeg var lita jente var meksikanskgryterett fra pose noe av det beste jeg visste. Jeg visste at jeg store deler av dagen i dag kom til å befinne meg på skolen, og derfor brukte jeg noen minutter på å lage en stor stekepanne med meksikanskgryterett i går kveld