Røyking av kjøtt oppskrifter

Middagspølser til minipris

Middagspølser til minipris

Middagspølsa kunne erstatte det meste som smaker av kjøtt. Pølsevarianten lagd av restane av slaktenæringa er sjølve biletet på kunnskapsvakuumet som oppstå i dei norske heimane ein eller annan gong etter krigen
Pulled pork

Pulled pork

Så skal kjøttet få en "rub" - et lag av krydder. Etter hvert finner man sin egen favorittrub. Den må trimmes litt, sener og fett fjernes, så det blir et helt stykke kjøtt
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking
Et sommer maraton

Et sommer maraton

  Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte  lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser
Shawarma

Shawarma

Det vil røyke og boble en del på grunn av yoghurten - men kjøttet vil ha en veldig delikat, litt ru overflate når marinaden er stekt inn i kjøttet
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Gryteretter - chili con carne, kjøttstuing, fårikål, bacalao, levergryte, hjemmelaget versjon av meksikansk gryte o
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Dersom du slurvar på dette punktet, risikerer du at kjøtdeiga renn ut av pølsene når du heng dei opp til røyking og speking
Karamellisert foie gras med glaserte epler

Karamellisert foie gras med glaserte epler

Eplene småsteker mens de får smak av sherryeddik og sukker. Sett de små foie-gras-skivene pent på salaten, fordel over det røykte kjøttet over salaten og legg eplene rundt kanten, hele veien rundt
Varmrøkt makrell med frisk eplechutney

Varmrøkt makrell med frisk eplechutney

Varmrøyking av fisk er utrolig enkelt, raskt og godt. Dette har medført lave priser i fiskedisken og at «gud og hvermann» prøver å gi bort denne supre matfisken
Er det farlig å spise pølser?

Er det farlig å spise pølser?

Det som heldigvis også er tilfellet er at selv om kreftrisikoen øker med type og mengde kjøtt, så er risikoen fremdeles lav, og langt lavere enn ved tobakksrøyking, som litt uheldig har blitt brukt som sammenligning
Å briske seg…

Å briske seg…

Behandlet på lav varme over lang tid, helst med litt røyking, får man smaker og mørhet som kan få den møreste indrefilet til å skamme seg
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Ute ved kysten i Essaouira, den kvitmala, eldgamle handelsbyen som inspirerte Torbjørn Egner til å skrive om Kardemommeby, fekk vi servert søtlege smakseksplosjonar av fårekjøtt med couscous til
Grill me tender

Grill me tender

Det tar litt lengre tid å få i gang røykingen med en slik foliepakke, men fordelen er at den vil vare mye lenger