Saltlake til kjøtt oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Ribben ble tørrsaltet til pinnekjøtt. Gjør tilsvarende med en lik filet uten saltlake. Dette kan være aktuelt for jegere eller dem som har tilgang til å kjøpe deler av slakt
Mine beste iHerb-kjøp

Mine beste iHerb-kjøp

Dessuten syns jeg nesten all ferdigmat smaker salt / saltlake. (og proteinpulver, vitaminer, såper osv, men det har jeg ikke benyttet meg av så mye enda, dessuten er det en del kosttilskudd og sånt som blir stoppet i tollen)
Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi serveres i Korea til nesten alle koreanske retter, men kan også spises alene. Koreanere serverer den gjerne pakket i kål sammen med annet kjøtt
Smaksprøver til baby

Smaksprøver til baby

– kylling (uten saltlake/marinade). Når man begynner å introdusere kjøtt/fisk bør dette være rene produkter uten tilsatt salt, konserveringsmidler osv
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best
Julepølse 2014

Julepølse 2014

Til saltlaken. Sett den så ut litt til avkjøling, før du begynner å stappe. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Til en hver tid brygges det noe på min kjøkkenbenk og det går ikke én dag uten at jeg får i meg noe av denne vidundermaten
Lammerull

Lammerull

Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Noen bruker hakket løk som smakstilsetning i tillegg til andre krydder, jeg sløyfer løken, synes fåresmaken kommer mere til sin rett uten løk, men det er en smakssak
Norske mattradisjoner?

Norske mattradisjoner?

Om lag et døgn etter slaktingen ble saueskrotten delt opp og lagt i svak saltlake. Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Tarmer kommer i saltlake og må skylles før bruk. Pølser er på god vei til å få sin renessanse. Da snakker vi selvsagt om pølser med skikkelig kjøtt og reale smaker
Lammerull

Lammerull

Saltlake. Tas ut av pressa og deles i passe biter til å gi bort, eller vakuumpakk så de holder seg lenge
Svin på stien

Svin på stien

En liten ting vi gjorde med ytrefileten var å la den kose seg i saltlake ca tre timer før lengdene i bassenget
Korean BBQ

Korean BBQ

Bland sammen saltlaken med resten av ingrediensene og vend kålen i marinaden. Man bestiller ulike typer kjøtt, noe er marinert og noe er ikke
GRØNNKÅL ER LITT VANSKELIG

GRØNNKÅL ER LITT VANSKELIG

Denne denne paien har nemlig butterdeig til bunn. Det er ikke mye kjøtt her heller. Kjevle ut platene med butterdeig til de tilsammen passer forma di