Salting av kjøtt før røyking oppskrifter

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Et sommer maraton

Et sommer maraton

  Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte  lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Den er lagd av utmerka svinekjøtt ispedd ferskt eller salt og speka spekk. Med kunstig tarm treng berre å l vatnet renne litt av tarmen før du trer den på pølsehornet på kjøkkenmaskina
Wienerpølser  slik  ein  proff  produserer  dei

Wienerpølser slik ein proff produserer dei

Men det avgjerande er uansett å halde kjøttet så godt nede mot null grader som mulig. På same vis som bernaise-sausen er avhengigav riktig temperatur for å emulgere, skal wienar-farsen og nå sitt klimaks innanfor eit avgrensa temperaturvindauge – før den i verste fall spekk
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Ute ved kysten i Essaouira, den kvitmala, eldgamle handelsbyen som inspirerte Torbjørn Egner til å skrive om Kardemommeby, fekk vi servert søtlege smakseksplosjonar avfårekjøtt med couscous til
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking
Middagspølser til minipris

Middagspølser til minipris

Middagspølsa kunne erstatte det meste som smaker avkjøtt. Pølsevarianten lagd av restane av slaktenæringa er sjølve biletet på kunnskapsvakuumet som oppstå i dei norske heimane ein eller annan gong etter krigen
Spekerevolusjon  i  aldringspose

Spekerevolusjon i aldringspose

Det gav likevel eit svært godt resultat, kjøttet fekk modne seg eit par veker ekstra, som berre framheva spekesmaken

Revet svin med lettsaltet eple & gulrotsalat!

Stykke av svin, gjerne forhåndskrydret (tørrmarinert) over en lengre periode, stekt/bakt/røkt/grillet på lav varme over lengre tid, revet fra hverandre med enten hender eller gafler
Synergisk umami - den aller beste smaken

Synergisk umami - den aller beste smaken

modning, lagring, tørking, salting, røyking, varmebehandling, fermentering. kjemiske substansene, kan konsentrasjonen av umamisubstanser være mye mindre før umamismaken trer frem
Kokt  skinke  frå  eige  kjøkken

Kokt skinke frå eige kjøkken

Den kokte (familie)skinka du får som pålegg i butikken er ofte pressa i hop av mindre deler kjøtt frå grisen, også med deler frå bogen

Lavere blodtrykk med riktig kosthold?

Vi finner en del salt i speket, saltet og røkt kjøtt og fisk, men mye av saltet vi får i oss skjuler seg i ferdigmat, salt snacks, buljong, hermetikk og halvfabrikata
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Kjøtt kan tørkes ved førstsalting og deretter tørking på en luftig og tørr sted. Dette medfører at kjøttet blir mer gjennomtrengt av salt

Spekepølse etter gammal metode

Ettersom dette er ein relativt tidkrevjande metode som avheng mykje av både kjøttkvalitet, grunnarbeid og ikkje minst miljøet under lagring (av kjøtdeiga), røyking og speking, tilrår Magnhild at du lagar deg ein liten logg der du skriv ned kva du har gjort undervegs, og noterer kor mykje salt du brukte, kor lenge du røykte og kva temperatur og fukt spekinga gjekk føre seg under
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

I motsetnad til far min og mange andre, er det ikkje tørrsalting, men lakesalting som er eit av dei første stega på vegen mot spekematen
Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

I Frankrike, Italia og Spania er det dokumentert at ein tok ut tarmane av gris og sau, kutta opp kjøtt og fett, krydra farsa og steikte eller røykte pølser allerede før Jesus var påtenkt
Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Dei fleste gamle oppskrifter og omtaler av metodar er basert på ganske kraftig salting. Inni mellom hamnar eg (og far min) i diskusjon med andre som og driv med salting, røyking og speking