Opplysningskontoret for kjøtt oppskrifter

Grisegodt påskesvin

Grisegodt påskesvin

Visp ut steikerestane frå kjøttet av forma. Sjølv har eg meir sansen for ytrefileten (og endå meir svinenakken, men den treng verkeleg lang steiketid)
Grønnsaker ut - frossenpizza inn

Grønnsaker ut - frossenpizza inn

Nielsen har på oppdrag for Opplysningskontoret for frukt og grønt spurt. alt for lite oppmerksomhet rettet mot viktigheten av grønnsaker de
Julepølse med tilbehør

Julepølse med tilbehør

Denne retten har jeg laget for en del år siden og da ble det for varmt for pølsa, selv på laveste varme, pølseskinnet sprakk
Sunnere av gourmetmat?

Sunnere av gourmetmat?

Opplysningskontoret for frukt og grønt (Skriver om blant annet sunnere mat i barnehagene). no om privatbarnehagen Eventyrstua i Oslo der barna får servert "luksusmat" som for eksempel russisk kongekrabbe, kalveentrecôte og froskelår
I min handlepose

I min handlepose

Leste en artikkel fra Dagbladets nettavis hvor opplysningskontoret hadde kartlagt nordmenns matvaner
25. mars: Vaffeldagen

25. mars: Vaffeldagen

I en artikkel fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, kan man lese at vaflene i USA og Belgia er store og tykke
Kjøttboller med parmesan

Kjøttboller med parmesan

Oppskriften på disse fant jeg i et hefte fra Opplysningskontoret for kjøtt for mange års siden. Lag små kjøttboller
Appelsinglasert kylling

Appelsinglasert kylling

Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Anrett kyllingen på serveringsfat med appelsinskiver og pecannøtter og pynt med for eksempel physalis
Glutenfri Sachertorte

Glutenfri Sachertorte

I et gammelt hefte "Godt til kaffekosen" fra opplysningskontoret for egg og hvit kjøtt  fant jeg en oppskrift med tittelen "Rask Sachertorte" under overskrifta "Til en sjokoholiker"
Helstekt kalkun med tranebærsaus

Helstekt kalkun med tranebærsaus

Magnus Tvedt-Øresland fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt lager. Magnus Tvedt-Øresland fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt lager
Lasagne - en italiensk klassiker

Lasagne - en italiensk klassiker

Oppskriften fant jeg den gang i oppskriftsheftet til opplysningskontoret for kjøtt om kjøttdeig. Jeg tror jeg forsøkte alle oppskriftene i det heftet
Norges nasjonalrett

Norges nasjonalrett

Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Opplysningskontoret for frukt og grønt. Nå går det for å være festmat eller gjestemat
Kalkunbryst med bakte poteter

Kalkunbryst med bakte poteter

Legg kalkunfileten i en stor, ildfast form eller i langpannen. Pakk dem inn og legg dem i formen sammen med kalkunfileten
Duchessepoteter

Duchessepoteter

Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt 1 kg potet. Skrell poteter og sellerirot, del dem i passe store biter og kok dem møre
PIZZA SUPRÊME

PIZZA SUPRÊME

Fordel tomatpuré og finhakket løk jevnt over eggebunnen. Legg på tomatskiver og fordel skinke og ost over