Surkål kan lages noen dager før den skal serveres og oppbevares i kjøleskapet. Svoren kan du gjerne skjære av og steke under grillelementet i stekeovn, så den blir sprø
Ikke kan jeg lage ribben før juleaften, men jeg synes jeg måtte gi dere oppskriften allikevel. Jeg serverer ribba sammen med medisterkaker, rødkål, sjysaus, mandelpoteter og litt grønnsaker
Du kan bruke kjøpt tyttebærsyltetøy, men hjemmelaget er mye bedre. Vær obs på at grønnsaker koker mer effektivt i vann enn i saus, så det kan ta lengre tid enn normalt å få de møre
En garantert svor og saftig ribbe, og en rødkål det vil snakkes om i lang tid, og best av alt tilfredstillelsen av å lage et «outstanding» måltid på selve julaften
I mens lager du sausen. Denne kremen kan lages i god tid og varmes opp før serveringen. Server ekstra saus ved siden av og gjerne tyttebærsyltetøy eller en bærgelé
Jeg vil ta for meg tilbehøret og hvordan det kan lages fra bunnen av. Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon her i huset og hvordan du mekker en velsmakende fugl finner du her
Etterhvert som vi ble litt brisne av opptil flere apéritifer i form av den nye grønn te-cideren til Grevens som definitift blir en av sommerens suksessforfriskninger, begynte vi på sausen