Hvordan lage saus av sjy oppskrifter

39 Lagre
Skinkestek med ben c",) Servert med sprø svor, hasselbackpoteter, surkål, brun saus, tyttebær og potetgull ☀️

Skinkestek med ben c",) Servert med sprø svor, hasselbackpoteter, surkål, brun saus, tyttebær og potetgull ☀️

Surkål kan lages noen dager før den skal serveres og oppbevares i kjøleskapet. Svoren kan du gjerne skjære av og steke under grillelementet i stekeovn, så den blir sprø
0 Lagre
Rågodt følge til påskens lammelår. Helstekt lammelår er noe av det enkleste du kan lage, prøv med deilige poteter Boulanger.

Rågodt følge til påskens lammelår. Helstekt lammelår er noe av det enkleste du kan lage, prøv med deilige poteter Boulanger.

Da er det heller ikke nødvendig med ekstra saus til lammelåret, da sjyen i gratengen blir saus så det holder
324 Lagre
Helstrøms Juleribbe

Helstrøms Juleribbe

Ikke kan jeg lage ribben før juleaften, men jeg synes jeg måtte gi dere oppskriften allikevel. Jeg serverer ribba sammen med medisterkaker, rødkål, sjysaus, mandelpoteter og litt grønnsaker
192 Lagre
Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

Du kan bruke kjøpt tyttebærsyltetøy, men hjemmelaget er mye bedre. Vær obs på at grønnsaker koker mer effektivt i vann enn i saus, så det kan ta lengre tid enn normalt å få de møre
62 Lagre
KOTELETTER I FORM MED GRØNNSAKER/POTET, OG NYDELIG SAUS-OPPSKRIFT:

KOTELETTER I FORM MED GRØNNSAKER/POTET, OG NYDELIG SAUS-OPPSKRIFT:

Av og til pleier jeg å lage denne nydelige gode retten,full av god smak,og så mørt at alt bare smelter i munnen
53 Lagre
Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter

Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede
51 Lagre
Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Retten kan serveres som en gryte rett fra leirgryten, eller lages til enten gryterett eller som tallerkenservering med rotmos og nye grønnsaker
36 Lagre
Svinestek av bog med sprø svor ! Servert med sopp, bacon og epler ✿

Svinestek av bog med sprø svor ! Servert med sopp, bacon og epler ✿

Hvis du får igjen rester kan du lage en god gryte. poteter og en god brun saus med en fløteskvett. Sil sjyen og sett den til side
27 Lagre
Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

Søndag er dagen jeg som regel har mest TID til å lage middag. La dette «koke ut» slik at du får en sjy og bruk det i sausen
19 Lagre
RØDVINSMARINERT RÅDYRSTEK MED BROCCOLIPURÉ, GLASERTE GULRØTTER OG POTETBOLLER

RØDVINSMARINERT RÅDYRSTEK MED BROCCOLIPURÉ, GLASERTE GULRØTTER OG POTETBOLLER

I mens lager du sausen. Denne kremen kan lages i god tid og varmes opp før serveringen. Server ekstra saus ved siden av og gjerne tyttebærsyltetøy eller en bærgelé
19 Lagre
Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré

Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré

Imens kan du også lage ferdig potetpuréen, klikk og les her hvordan du går frem. Gni eventuelt inn også med en teskje hjemmelaget grønnsakbuljong
15 Lagre
Tilbehør til kalkun

Tilbehør til kalkun

Jeg vil ta for meg tilbehøret og hvordan det kan lages fra bunnen av. Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon her i huset og hvordan du mekker en velsmakende fugl finner du her
13 Lagre
Rødvins Brasert Svinestek

Rødvins Brasert Svinestek

Saus kan du lage av kraften om du ønsker. Litt tyttebærsyltetøy passet flott til den symfonien av smaker
11 Lagre
Potetform med pære, løk og chili. Perfekt og litt annerledes følge til andebryst og annet saftig vilt.

Potetform med pære, løk og chili. Perfekt og litt annerledes følge til andebryst og annet saftig vilt.

Denne potetretten har jeg laget som en variasjon over de gode gamle ”Boulanger” potetene. Ikke trenger du saus til heller, når du får den deilige sjyen med på kjøpet
10 Lagre
Lammestek med klassisk sjysaus og det hele

Lammestek med klassisk sjysaus og det hele

Etterhvert som vi ble litt brisne av opptil flere apéritifer i form av den nye grønn te-cideren til Grevens som definitift blir en av sommerens suksessforfriskninger, begynte vi på sausen
8 Lagre
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Bare google "how to soak xxx", så finner man svar på hvordan forskjellige nøtter skal bløtlegges. uten nitritt (bacon kan man prøve å lage selv, ved å skjære tynne skiver av et stykke ribbe og evt
6 Lagre
Sosekjøtt av elg med blomkålmos

Sosekjøtt av elg med blomkålmos

Jeg tror også det var Toro som oppfant tidsklemma da det ikke lenger var tid til å lage noe fra bunnen av, selv om det ikke tar lenger tid
6 Lagre
Hane i leirgryte

Hane i leirgryte

Her har jeg laget saussjyen i ettertid. Leirgrytemat er ennå en måte å la maten lage seg selv. Grønnsakene og krydderet til sausen kan også bakes i gryta med hanen – eventuelt kan man også spise sjyen som suppe