Den lages både med og uten tomater, men jeg synes at tomatene gir et fint fargespekter. Når spagettien er ferdig, så heller man av vannet, og blander inn saus og skjell
Her kommer en hjemmelaget variant som er kjempegod, typisk umamirik rett med tomatsaus, parmesan, melkestoffer fra fløte / hvit saus, noe umami fra pasta og kjøtt
Denne lille pastaretten tar omtrent like lang tid å lage som du bruker til å steke baconet. En enkel pastarett med en pastasaus av hovedsakelig krydderost, enklere blir det ikke
Sausen kan også lages rå og det er kun fantasien som setter grenser her. Derfor er det fantastisk å kunne bytte ut hvetepastaen med ferske grønnsaker formet som spaghetti
Dette kan kanskje ha noe med hvor enkelt det faktisk er å lage nettopp pastaretter. Du kjenner garantert til spaghetti bolognese (kjøttsaus) og lasagne som kan sies å være noen av de mest populære pastarettene i Norge sammen med kanskje carbonara
Oppskrift på skalldyrpasta med spaghetti – pasta marianara. På Far min sitt kjøkken er smaken av sommar på sitt beste når den heimelagde pastaen får følgje av ein saus lagd på skalldyr, sjømat og enkle smakar