Andebryst kjernetemp oppskrifter

Rosastekt andebryst!

Rosastekt andebryst!

Andebryst er vell ikke noe man kan kalle hverdagsmat…Dette er noe man velger til en spesiell anledning
Andebryst med andpølse

Andebryst med andpølse

Når det har fått en fin farge sett brystet inn i ovnen med fettsiden opp til det har en kjernetemp på ca

Andebryst ballotin med søtpotet-chipotle puré og appelsinsjy

Andebryst ballotin. 2 stk normalstore andebryst, 4 dl godt innkokt kyllingkraft, 4 stk søtpoteter, 3 stk stangselleri, 6 stk shipotle, (mal til pulver i blender) 100 gr smør- pluss en liten skje til sausen, 1/2 dl fløte, 1 dl hvitvin, 1 stk appelsin, 1/2 gulrot, 1/3 liten purre, 1 stk sjalottløk, 1/2 stk laurbærblad, litt rapsolje og litt oliven olje samt salt og pepper.   Stikk inn følepinnen på et termometer inn i sentrum av ballotinen, trekk den i 70-80 grader varmt vann til du har en kjernetemp på 54-55 grader