Lag ruter på skinnsiden av andebrystene, Pass på at du ikke skjærer gjennom kjøttet. Server med hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og aspargesbønner som er stekt i andefettet
Legg andebrystet over i ildfast form. 1 andebryst (2 pers)Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Rødvinssaus ( nok til 4)1 rødløk1 fedd hvitløksmør til steking2 dl rødvin1 ss honning1 dl vannkalvefond (smak til - begynn med 2 ts)1 ss smørtimian Jevning- i dag brukte jeg litt maizennaSmelt litt smør i en kjele. 1 andebryst
I gårhadde vi derfor et herremåltid med andebryst, sopp stekt i andefett, stektemiddelhavsgrønnsaker, dampede sukkererter, kokte poteter og rødvinssaus
Rødvinssaus. Rødvinssaus. 150 gr andebryst pr person4-5 poteter2 gulrøtter1 sellerirot2 rødbeter (fersk)1 pastinakk1 nett charlottløk1 hvitløk - (5-7 fedd)Frisk timianFrisk rosmarin1 ss honning3 ss oljeSalt og pepper. Kutt grønnsakene i terningerDel charlottløk og hvitløk i toLegg så alt i en ildfast form og hell over olje og honningKrydre med urter og salt og pepper og bland godtSett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 45-60 minutterSkinnet på andebrystene rutes, krydresBrunes filetene med skinnsiden ned i en panneLegg andefiletene med skinnet opp og fettet fra pannen over grønnsakene. Andebrystene tas ut når de når en kjernetemeratur på ca 65 graderDersom grønnsakene ikke er møre la de stå litt tilLa kjøttet hvile i noen minutterSkjær kjøttet i skiver og servér med rødvinssaus og rødløkmarmelade. 150 gr andebryst pr person
Sausen passer til rein, hjort, andebryst, biff mm. Jeg hadde lyst på noe litt annet enn viltsaus med fløte og fant derfor fram en kjempegod oppskrift på rødvinssaus
Jeg laget rødvinssaus til også. Denne gangen ble det andebryst. Denne gangen ble det andebryst. Til 3 personer2 små andebryst - disse rutet jeg fettsida på, og la dem i varm panne med fettsida ned, til de var gyldne og fine. Da det nærmet seg mattid, satte jeg andebrystene inn i stekeovnen, ved 200 grader. 2 små andebryst - disse rutet jeg fettsida på, og la dem i varm panne med fettsida ned, til de var gyldne og fine
med saltbakte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Rut skinnet, og stek andebrystet med skinnsida ned, så skinnet blir sprøtt og fettet smelter