Crispyduck er egentlig langtidsstekt hel and. Fjern all marinade fra kjøttet og tørk andebrystene. Jeg serverte min crispyduck med ris i stede for kinesiske pannekaker
De blir helt crispy når de tørker. Opprinnelig fant jeg en oppskrift der crumble ble laget ved hjelp av flytende nitrogen, men det er liksom ikke noe jeg har for hånden sånn til en hver tid … så jeg testet en alternativ metode, og det funka som pokker
Som sagt er dette en meget velansett og perfeksjonert kinesisk oppskrift. Der er andebryst noe av det billigste og mest tilgjengelige i frysedisken rett over grensen
Benytter du ikke sous vide-teknikken så tilbereder du bare kjøttet på vanlig måte, ved å steke med skinnsiden ned først (husk at du aldri skal bruke fett i pannen når du steker and, fettet fra skinnet er mer enn nok) i tørr og varm panne til den er crispy, og snu den deretter og stek på andre siden til den stekegraden du ønsker
Første variant var med skagensalat, den andre en lun sellerirotpuré med bacon og den tredje en crispyduck variant med hoisin-majones, agurk, vårløk og grillede strimler av andeconfit
and, duck, fokus, food, hjemmelaget, ingefær, mat, oppskrift. Bruker du vanlig fersk andebryst eller andelår kan det med fordel langtidsstekes i ovnen først
Andebryst eller hel and, prøv å få tak i økologisk. Når jeg skal kose meg på restaurant bestiller jeg ofte crispyduck, og det er lettere å lage det hjemme enn du tror
Hvis man har lår eller hel and, kan man også rive det som pulled pork (rett som heter crispyduck), men det går ikke med bryst, ihvertfall ikke når man ikke steker det på lav varme i mange timer
Spesiellinor - standuper, ingeniør, blogger og jente!