Plukkfisk med klippfisk oppskrifter

Plukkfisk av klippfisk

Plukkfisk av klippfisk

Menyer med både lokalt kjøtt og lokal fisk må settes sammen, og klippfisk er for meg en lokal råvare selv om jeg bor i den eneste kommunen i Møre og Romsdal uten tilknytning til fjorden
Plukkfisk

Plukkfisk

Smelt smør, rør inn melet, spe så med melken. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Server det hele med sprøstekt bacon på toppen
Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Men du kan sjølvsagt gå for plukkfiskvarianten, og nøye deg med å lage den kvitesausen, droppe egga og makaronien og vende klippfisk og grønsaker inn i sausen
Jippi, det er plukkfisk til middag!

Jippi, det er plukkfisk til middag!

Serverer plukkfiskenmed bacon, og gjerne flatbrød med godt smør til. Far min sin favorittvariant er lagd med utgangspunkt i ein tradisjonell kvit saus, men andre nøyer seg med å mose potetene, spe dei med smør og mjølk og bland inn fisk og gulrøtter
Fisk og løk på panne

Fisk og løk på panne

Aller best synes jeg denne restematen er hvis du strør over litt sprøstekt bacon, og har kokte poteter til, men har du noen kokte poteter i kjøleskapet, kan du bare kutte de i biter og blande de sammen med fisk og løk, og bland gjerne inn andre grønnsaksrester
Brandade med fersk torsk

Brandade med fersk torsk

Mos potetene med en visp og tilsett litt av melken som hvitløken ble kokt i. Krydre med salt og pepper og kanskje litt ekstra hvitløk
Kalas med klippfiskbollar

Kalas med klippfiskbollar

Gjennom heile oppveksten blei klippfisken nesten berre servert med kvit saus eller som plukkfisk på far min og mor mi sitt kjøkken

Klippfiskbollar med smak av barndom

Smaken av «plukkfisk» frå barndommen kjem snikande når du friterer klippfiskbollar av restane med tørka, salta fisk i lag