Fiskegrateng med klippfisk og restegodt
Far min sitt kjøkken
Far min sitt kjøkken
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 500 gram utvatna klippfisk eller lettsalta fisk, for eksempel brosme, eller like mykje fersk fisk eller fiskerestar
  • Ei stor gulrot
  • 100 gram sellerirot
  • Fem, seks vårløk (eller ein halv purreløk
  • 500 gram poteter
  • 1 desiliter snarkokt makaroni (den som treng fem minutt koking)
  • Ein løk
  • Ein kvitløkbåt
  • 50 gram smør (usalta dersom du bruker lettsalta fisk)
  • 50 gram kveitemjøl
  • 5 dl mjølk
  • 3 egg Ei stor skei grov sennep
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1 knivodd kajennepepar
  • 50 gram parmesan
  • Litt salt
  • 2 heile skiver daggammal loff eller anna lyst brød (eller eit par desiliter griljermjøl)
  • Ei stor skei smør til å smøre formene
  • 360 gram gulrøtter (gjerne gulrøter med ulik farge)
  • 100 gram sellerirot eller selleristang
  • Eit stort eple
  • 1 desiliter rosiner
  • 1 desiliter vatn
  • Ei stor skei brunt sukker
  • Ei stor skei fersk saft frå ein sitron

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.