La gryten stå på svak varme og småkoke/syde i bortimot et par timer hvis du har tid til det. Tøm over kraft, vin og fløte, tilsett gulrøtter i skiver og timian og appelsinskall og kok opp
Det er ikke mandag i dag, men jeg våger meg likevel ut med en vegetargryte. Rens og del løken og de andre grønnsakene, ha smør i en gryte og fres litt og litt av grønnsakene
Kok opp. Server gryteretten dampende varm med salat og godt brød og/eller tortilla chips. Skjær paprika i biter, purre i ringer, finhakk chili og tilsett grønnsakene i gryten
Her kan du enten koke kjøttet på forhånd eller la det koke i gryta, uansett skal det stå en stund. Jeg serverte vårløk ved siden av, for å kompensere litt for mangelen på løk i gryteretten
Tilsett så boksene med tomat og la det hele koke opp. Osmansk gryte er en tyrkisk gryterett med som kan lages med oksekjøtt eller lammekjøtt, helst av bog, bankekjøtt eller lignende
Kenyansk gryte med oksekjøtt, karri og kokosmelk. Ofte lager jeg en type gryte rett. I tillegg kan du lage gryte retter av mye forskjellig, både av grønnsaker og av kjøtt
Dette er en gryte som bør stå og koke lenge, perfekt på en søndag. Varm opp en kjele eller wokpanne med ghee eller kokosolje, og bland inn krydderne til det blir en jevn masse