1 kg
lammekjøtt skjære i biter (jeg kjøpte lammelår som jeg beinet ut og delte opp)
1 ts
anisfrø
1 ts
korianderfrø
1 ts
spisskummenfrø
1/4 ts
cayennepepper
1 dl
nøytral matolje
2 løk
3 gulrøtter 2 hvitløkfedd
1 ss
frisk ingefær
1/2 dl
appelsin juice
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater, hakket
8-10 tørkede
aprikoser
1 ½ dl
vann
1
kjøttbuljongterning
1
kanelstang
salt og pepper etter smak
1 neve
frisk koriander, hakket
1 boks
kikerter
Ha krydderiene uten cayennepepper i en morter og knus de slik at smaken kommer frem.
Bland så oljen og krydder sammen i en skål.
Del kjøttet opp i terninger og hell krydderoljeblandingen over la det stå ca 1/2 time og godgjøre smakene.
Del løk opp i båter og gulrøtter opp i terninger.
Hvitløk finhakkes og aprikoser finhakkes.
Ingefær rives på en fin side av et rivjern.
Brun kjøttet i en stekepanne med olje og ha det over i kasserollen.
Stek løken i lag med tomatpuren til den blir blank.
Ha løk, gulrot, ingefær, hvitløk, aprikoser, tomater, buljong, vann, appelsinjuice cayennepepper, kanelstang i lag med kjøttet i kasserollen og sett på kok.
La gryten småkoke ca. 2 2 1/2 time Ha tilslutt i koriander og kikerter og la det koke noen minutter til.
Kok coscous i buljongvann og lag etter anvisning på pakken, bland inn koriander tilslutt.
Server gryten med coscous og gjerne litt brød til, det er nemlig kjempegodt å dyppe i sausen.
Denne nydelige gryteretten serverte vi i en bursdagsfeiring. Dette er en av mine favoritter. Du kan fint lage maten i ovnen på en time, men vi brukte crock pot'en her,
Det er ikke mandag i dag, men jeg våger meg likevel ut med en vegetargryte. Rens og del løken og de andre grønnsakene, ha smør i en gryte og fres litt og litt av grønnsakene
Server gryteretten dampende varm med salat og godt brød og/eller tortilla chips. Skjær paprika i biter, purre i ringer, finhakk chili og tilsett grønnsakene i gryten
Jeg hadde besøk av et par venninner i går og lagde deilig on-pot gryte, ble veldig godt asså. Meksikansk gryte med kylling – gratinert med ost – 4 pers
Jeg serverte vårløk ved siden av, for å kompensere litt for mangelen på løk i gryteretten. Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god
Ofte, så putter jeg bare kjøtt og løk oppi, jevner ut med maisena og har i salt og pepper, men denne gangen fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en alt-i-ett gryte
Det smaker godt med en varm gryte på denne årstiden, selv liker jeg veldig godt å lage "alt-i-en-gryte-eller-form-mat", det er lettvint, lite oppvask, og så passer maten seg selv for det meste
ca 500 g kjøttdeig1-2 løk1 boks mais1 boks tomatpurè1 boks matfløtemakaronisalt og pepperKok makaroni Surr løken i stekepanna en stund, ha det i en gryte
Kenyansk gryte med oksekjøtt, karri og kokosmelk. Ofte lager jeg en type gryte rett. I tillegg kan du lage gryte retter av mye forskjellig, både av grønnsaker og av kjøtt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.