Marrokansk gryte
BAKERINNENS BETROELSER
BAKERINNENS BETROELSER
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Marrokansk lammegryte 4-5 personer
  • 1 kg lammekjøtt skjære i biter (jeg kjøpte lammelår som jeg beinet ut og delte opp)
  • 1 ts anisfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 dl nøytral matolje
  • 2 løk 3 gulrøtter 2 hvitløkfedd
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1/2 dl appelsin juice
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 8-10 tørkede aprikoser
  • 1 ½ dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 1 kanelstang
  • salt og pepper etter smak
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 1 boks kikerter
  • Ha krydderiene uten cayennepepper i en morter og knus de slik at smaken kommer frem.
  • Bland så oljen og krydder sammen i en skål.
  • Del kjøttet opp i terninger og hell krydderoljeblandingen over la det stå ca 1/2 time og godgjøre smakene.
  • Del løk opp i båter og gulrøtter opp i terninger.
  • Hvitløk finhakkes og aprikoser finhakkes.
  • Ingefær rives på en fin side av et rivjern.
  • Brun kjøttet i en stekepanne med olje og ha det over i kasserollen.
  • Stek løken i lag med tomatpuren til den blir blank.
  • Ha løk, gulrot, ingefær, hvitløk, aprikoser, tomater, buljong, vann, appelsinjuice cayennepepper, kanelstang i lag med kjøttet i kasserollen og sett på kok.
  • La gryten småkoke ca. 2 2 1/2 time Ha tilslutt i koriander og kikerter og la det koke noen minutter til.
  • Kok coscous i buljongvann og lag etter anvisning på pakken, bland inn koriander tilslutt.
  • Server gryten med coscous og gjerne litt brød til, det er nemlig kjempegodt å dyppe i sausen.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.