Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanskelammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
Lag suppen så tynn eller tykk du vil. Hvorfor ikke lage en stor porsjon til påske, medlammekjøtt. Denne marokkanske suppen smakte jeg for første gang på en marokkansk/spansk restaurant i Cordoba for ikke lenge siden, etter å ha lett etter den på diverse menykart
Serveres med couscos og godt brød. Ta det ut av kjelen. Stek lammekjøttet ( kan også benytte oksekjøtt, hvis lammekjøtt ikke er tilgjengelig) til det blir brunt
Serveres med couscous eller quinoa. Denne oppskriften på marokkanskgrytemed grønnsaker og kikerter er tilpasset etter en oppskrift fra Green Kitchen Stories - en av mine yndlingsmatblogger
Smelt smøret i en dyp panne eller tykkbunnet kjele. Restegryta ble så god at jeg skrev ned oppskriften og har laget den flere ganger senere, medforskjellige variasjoner
Skjær løken i tynne skiver, rens sjalottløken og hakk hvitløken, ha mere smør/olje på stekepannen og la all løken surre til den begynner å få litt farge før du heller den i grytenmed kjøttet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.