Hvordan koke rogn oppskrifter

21 Lagre
Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Her, i dag, får du lære hvordan du skal koke rogn, eller trekke rogn vil jeg heller si. Hvordan tilberede rogn
3 Lagre
Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør

Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør

For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad
2 Lagre
Torsk med lever, rogn og Sandefjordssmør

Torsk med lever, rogn og Sandefjordssmør

For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad
1 Lagre
TAGLIATELLE MED SVART TROMPETSOPP, REKER OG ROGN

TAGLIATELLE MED SVART TROMPETSOPP, REKER OG ROGN

TAGLIATELLE MED REKER OG ROGN. Sammen med reker og rogn, gir trompetsopp finstemt smaksharmoni i denne enkle pastaretten
1 Lagre
Stekt ørret med avokado og rogn

Stekt ørret med avokado og rogn

Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn. 400 gram norsk ørret i stykker avokado salt pepper sitron smør rogn 1/2 rødløk ris 4 poteter gresk yoghurt /rømme. Tips en venn 400 gram norsk ørret i stykker avokado salt pepper sitron smør rogn 1/2 rødløk ris 4 poteter gresk yoghurt /rømme
24 Lagre
Høstdelikatessen krabbe

Høstdelikatessen krabbe

Her viser vi hvordan du koker, renser og serverer selvfanget krabbe. Deretter bar det rett hjem til krabbekokekjelen – og selvfølgelig krabbefest
12 Lagre
Kamskjell med blomkålpuré, chorizo & Melbu kaviar ✿

Kamskjell med blomkålpuré, chorizo & Melbu kaviar ✿

Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
11 Lagre
Uramaki – sushi på sitt beste

Uramaki – sushi på sitt beste

Kok så risen enten i en riskoker eller i en gryte. Du kan selvfølgelig pynte med mer sesamfrø, rogn osv
10 Lagre
Villkveite sous vide med ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral.

Villkveite sous vide med ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral.

Når laken har løst seg opp, legger du oppi gulrotspiralen og lar det småkoke i ett minutt. 4 ss rogn, for eksempel ørretrogn. 4 ss rogn, for eksempel ørretrogn
10 Lagre
Skreimølje

Skreimølje

Rogna tar lengt tid å koke.  sett kokeplaten på lav styrke,.  Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn. Kok potet (den tar ca like lang tid å koke som rogna)
9 Lagre
Kokt torsk med sandefjordsmør  ~*♥*~ Juletorsk, servert med mandelpoteter og gulrøtter !

Kokt torsk med sandefjordsmør ~*♥*~ Juletorsk, servert med mandelpoteter og gulrøtter !

Legg i fiskestykkene når vannet koker. Der blir den ofte servert med lever og rogn -ett skikkelig herremåltid
7 Lagre
Ovnsbakt sjøtunge

Ovnsbakt sjøtunge

HER får du fint tips på hvordan du kan filetere sjøtungen. Et lite pluss var at fisken viste seg å ha deilig rogn
6 Lagre
Urtebakt skrei

Urtebakt skrei

Dei skal berre koke i eitt par minutt. For meg er det ikkje så nøye med lever og rogn, men dei store, flotte skreifiletane er fantastiske å lage gode rettar med
4 Lagre
Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skrei med lever og rogn som du finner oppskrift på HER
4 Lagre
Kamskjell og sommer!

Kamskjell og sommer!

Limen skaper en slags «kokeprosess» i kamskjellet. Det er kun den hvite muskelen du skal spise, hvis du ikke tørr å prøve deg på rognen
3 Lagre
Oppdrett av tiger- og kongereker i Brasil: Idyllen brister!

Oppdrett av tiger- og kongereker i Brasil: Idyllen brister!

Her får du litt opplysninger om hvordan oppdretten foregår i Brasil. rogn i hodet. Dersom du kunne velge, ville du da kjøpe økologiske, villfangete, eller sertifiserte kongereker
3 Lagre
Det var slett ikke vondt!

Det var slett ikke vondt!

Vi har dampet den 5-6 minutter sammen med rognen, og servert den med råskrelte mandelpoteter, hjemmelaget holandaise og friterte purrestrimler. Fileter den, salte og pepre lett, og damp den 5-6 minutter sammen med rognen
2 Lagre
Torskefilet med ponzusaus, karamelliert rødløk, smørstekt vårløk, potet- og gressløkkrem.

Torskefilet med ponzusaus, karamelliert rødløk, smørstekt vårløk, potet- og gressløkkrem.

Server torsken med en god skje ørretrogn på toppen. 4 ss rogn, for eksempel ørretrogn. 4 ss rogn, for eksempel ørretrogn