Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddagmed herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Les Fricandeaux, eller Freckadour’ene på godt norsk, viste seg å være en hel familie av rettermed tynne skiver (kalve)kjøtt eller fast fisk som fellesnevner
Jeg dropper mynte da dette ikke alltid er en fleksibel smak i forhold til mange type retter. Kok møre sammen med litt flesk, Jacobs kraft, grønnsaker for suppekvast
Kan brukes ved siden av mange andre retter også både av kjøtt og fisk. En klatt med godt smør. Kålrotstappe smaker godt ved siden av salt kjøtt og flesk, eller spekesild
En annen ting er også at dette med fordel kan lages f. Hvis du vil ha kjøtt kan jeg (eller mannen min forresten) anbefale stekt pancetta (flesk) ved siden av
Rettermed saltsild. Mange lands signaturretter er usedvanlig rike på synergisk umami. Ragu bolognese italiensk langkokt kjøttsausmed både glutamat, inosinat og guanylat
Passer utmerket til de fleste indiske rettermedkjøtt, fisk, kylling eller grønnsaker. I kinesisk kjøkken brukes blomstene moset med salt til en pasta som anvendes i risretter og saus