Retter med flesk kjøtt oppskrifter

HISTORIE I HVER BIT

Det kan være alt fra snacks til hovedretter. Igår hadde jeg et hyggelig møte med en kunst- og matinteressert ildsjel
Retro ukemeny fra 60-70' tallet ♥

Retro ukemeny fra 60-70' tallet ♥

Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddagmed herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Cassoulet med tabbouleh

Cassoulet med tabbouleh

Jeg dropper mynte da dette ikke alltid er en fleksibel smak i forhold til mange type retter. Kok møre sammen med litt flesk, Jacobs kraft, grønnsaker for suppekvast
Fransk på lokalnorsk

Fransk på lokalnorsk

Choucrote Alsacienne er en av Frankrikes mest kjente retter. du kan gjerne også snu de største kjøttstykkene slik som vi har gjort med svineknoken
Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Vi må ta vare på kjære gamle oppskrifter fra tiden før Grandiosa, Amerikansk gryte fra Toro og ferdigretter fra frysedisken invaderte middagsbordet
Kålrotstappe.

Kålrotstappe.

Kan brukes ved siden av mange andre retter også både av kjøtt og fisk. En klatt med godt smør. Kålrotstappe smaker godt ved siden av salt kjøtt og flesk, eller spekesild
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Dette kjøttet kan da brukes i kokte retter. Før fisken brukes, må den vannes ut igjen og vi bruker den til lutefisk og andre tradisjonelle retter
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Rettermed saltsild. Mange lands signaturretter er usedvanlig rike på synergisk umami. Ragu bolognese italiensk langkokt kjøttsausmed både glutamat, inosinat og guanylat

Litt mer om krydder

Passer utmerket til de fleste indiske rettermedkjøtt, fisk, kylling eller grønnsaker. I kinesisk kjøkken brukes blomstene moset med salt til en pasta som anvendes i risretter og saus

Sitronmelisse

Sitronmelisse er også mye brukt i rettermed ål, sild, og hummer. Bruk den i alle retter hvor sitron hører hjemme, bruk gjerne begge deler

Sitronmelisse

Sitronmelisse er også mye brukt i rettermed ål, sild, og hummer. Bruk den i alle retter hvor sitron hører hjemme, bruk gjerne begge deler