Erter kjøtt og flesk oppskrift oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Skjær kjøttet i passe serveringsstykker, flesket i skiver. Server kokte melne poteter og kålrotstappe eller kokt kålrot til
Hærens betasuppe

Hærens betasuppe

Svineknoke kokes med erter og byggryn. Ta opp svineknoken og skjær kjøttet i terninger når det er passe avkjølt
Erter kjøtt og flesk

Erter kjøtt og flesk

Mens erter og kjøtt koker rør sammen smør og mel. gulrøtter og kålrot og erter. dl gule erter. Skjær knoke og flesk/kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med
Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk er kanskje ikke det vi spiser mest av i den varme årstiden. gule tørkede erter
Skikkelig Ertesuppe

Skikkelig Ertesuppe

Altså god gammeldags erter, kjøtt og flesk. Først suppen, så kjøtt, flesk, poteter, kålrabi og selvfølgelig sennep
Erte- og byggrynssuppe

Erte- og byggrynssuppe

Legg erter og byggryn i vann natten over. Vann ut kjøttet noen timer. og flesket var som regel røykt, tørka eller salta
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Erter, kjøtt og flesk. God kraft inneholder flere slag kjøtt, litt sopp og tomater og kan erstatte vann og fett (fløte og rømme) i de fleste oppskrifter
Matseddel fra Sørlandet

Matseddel fra Sørlandet

Ofte var det salt kjøtt og suppe med gulrøtter og poteter - eller erter, kjøtt og flesk. Det finnes mange godt bevarte spisesedler fra gårdene på Sørlandet, og en vanlig dagsmeny kunne se slik ut

Erter, kjøtt og flesk

Skjær ferskt og salt kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat med erter, grønnsaker og kokte poteter

Kål fra Sør-Fron (Oppland)

Ha i erter, kjøtt og flesk. Legg kjøttet og flesket i vann kvelden før. Kål er nemninga for ei kjøttsuppe - uten kål i, som er best oppvarma

Småmat fra Ål

Kok opp kraften, bland i kjøtt, erter, gulrøtter og poteter. Kok kjøtt, flesk og skinke sammen med et stykke kålrot

Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)

Slå bløtingsvannet av erter og gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre. Ta opp all kjøttmaten og legg den i langpannen med kraft og godt dekke over

Langfredagserter (Akershus)

Fjern bein og fett fra kjøttet. Er kjøttet eller flesket veldig salt, må det vannes ut før koking, kanskje i flere dager

Sitronmelisse

Ellers passer den i kalveragu, lever, kalkun, vilt, svin, og i retter med erter, bønner, rosenkål og sopp

Sitronmelisse

Ellers passer den i kalveragu, lever, kalkun, vilt, svin, og i retter med erter, bønner, rosenkål og sopp

Sonning fra Vinje (Telemark)

Legg erter og gryn i bløt natten over. Kjøttet og flesket legges i kaldt vann, kokes opp og skummes. Renset og oppskåret kål og poteter legges i gryten sammen med kjøttet