Skyll saltlaken av kjøttogflesk. Skjær kjøttet i passe serveringsstykker, flesket i skiver. Server kokte melne poteter og kålrotstappe eller kokt kålrot til
Dei kokte kål av kjøt ogflesk, dei tilsette ogsåerterog gryn frå eigen kålhage,. Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig
Mens erterogkjøtt koker rør sammen smør og mel. gulrøtter og kålrot ogerter. dl gule erter. Skjær knoke ogflesk/kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med
Ofte var det salt kjøttog suppe med gulrøtter og poteter - eller erter, kjøttogflesk. Det finnes mange godt bevarte spisesedler fra gårdene på Sørlandet, og en vanlig dagsmeny kunne se slik ut
Slå bløtingsvannet av erterog gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre. Ta opp all kjøttmatenog legg den i langpannen med kraft og godt dekke over
Ertesuppe eller ertersuppe, som det også ble kalt, ble mye brukt under høstingen og treskingen. Kjøttetogflesket var som regel røykt, tørket eller saltet