Erter kjøtt og flesk oppskrift oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøttogflesk. Skjær kjøttet i passe serveringsstykker, flesket i skiver. Server kokte melne poteter og kålrotstappe eller kokt kålrot til
KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter. Dei kokte kål av kjøt ogflesk, dei tilsette ogsåerterog gryn frå eigen kålhage,

Hærens betasuppe

Svineknoke kokes med erterog byggryn. Ta opp svineknoken og skjær kjøttet i terninger når det er passe avkjølt
Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Dei kokte kål av kjøt ogflesk, dei tilsette ogsåerterog gryn frå eigen kålhage,. Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig

Erter kjøtt og flesk

Mens erterogkjøtt koker rør sammen smør og mel. gulrøtter og kålrot ogerter. dl gule erter. Skjær knoke ogflesk/kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med
Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erterogflesk er kanskje ikke det vi spiser mest av i den varme årstiden. gule tørkede erter
Skikkelig Ertesuppe

Skikkelig Ertesuppe

Altså god gammeldags erter, kjøttogflesk. Først suppen, så kjøtt, flesk, poteter, kålrabi og selvfølgelig sennep
Erte- og byggrynssuppe

Erte- og byggrynssuppe

Legg erterog byggryn i vann natten over. Vann ut kjøttet noen timer. ogflesket var som regel røykt, tørka eller salta

Matseddel fra Sørlandet

Ofte var det salt kjøttog suppe med gulrøtter og poteter - eller erter, kjøttogflesk. Det finnes mange godt bevarte spisesedler fra gårdene på Sørlandet, og en vanlig dagsmeny kunne se slik ut
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Erter, kjøttogflesk. God kraft inneholder flere slag kjøtt, litt sopp og tomater og kan erstatte vann og fett (fløte og rømme) i de fleste oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Skjær ferskt og salt kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat med erter, grønnsaker og kokte poteter

Kål fra Sør-Fron (Oppland)

Ha i erter, kjøttogflesk. Legg kjøttetogflesket i vann kvelden før. Kål er nemninga for ei kjøttsuppe - uten kål i, som er best oppvarma

Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)

Slå bløtingsvannet av erterog gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre. Ta opp all kjøttmatenog legg den i langpannen med kraft og godt dekke over

Småmat fra Ål

Kok opp kraften, bland i kjøtt, erter, gulrøtter og poteter. Kok kjøtt, fleskog skinke sammen med et stykke kålrot

Sitronmelisse

Ellers passer den i kalveragu, lever, kalkun, vilt, svin, og i retter med erter, bønner, rosenkål og sopp

Sitronmelisse

Ellers passer den i kalveragu, lever, kalkun, vilt, svin, og i retter med erter, bønner, rosenkål og sopp

Ertesuppe fra Stryn (Sogn og Fjordane)

Ertesuppe eller ertersuppe, som det også ble kalt, ble mye brukt under høstingen og treskingen. Kjøttetogflesket var som regel røykt, tørket eller saltet