Paella oppskrift scampi oppskrifter

Paella – Spanias fantastiske nasjonalrett

Paella – Spanias fantastiske nasjonalrett

Server med ekstra sitronbåter, hele reker og scampi samt ferskt brød. 1 kylling2 løk1 rød paprika1 grønn paprika11⁄2 dl olivenolje1 pk safran1 l hønsebuljong2 dl tørr hvitvin1/2 nett blåskjell10-15 scampi1⁄2 kg reker4 sjøkreps (kan sløyfes)Frisk timian1⁄2 l arborioris (risottoris)Salt og pepper. Del kyllingen i 8-10 biterHakk løk, hvitløk og skjær paprika i strimlerSkrell scampiene og rekene (la noen hele være igjen til pynt)Varm oljen i en stor stekepanneBrun kyllingbitene og krydre med salt og pepper. La småkoke i ytterliger ti minutterDamp blåskjell i ca 5 minutter til de åpner segStek scampiene i litt olje til de får rosa fargeHa skjell, scampi og reker over i pannen og bland alle ingrediensene lett sammenSkru ned varmen og la paellaen stå i et par minutter så smakene blander segKlem over sitronsaft, og ha over hakket persille
Spansk paella med chorizo og kongereker

Spansk paella med chorizo og kongereker

Av miljøhensyn er det sjelden jeg spiser kongereker/scampi. Paellaen har mye god smak og er absolutt en rett jeg vil lage igjen
Paella med fersk gurkemeie, kylling, ørret og reker

Paella med fersk gurkemeie, kylling, ørret og reker

som for eksempel fisk, akkar, kreps, reker, krabbe, scampi, kylling osv. Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling
Paella

Paella

Oppskriften under er en variasjon av Spansk paella fra Matprat, men dette lager du slik du selv ønsker det
Jons Paella

Jons Paella

Like før servering har du i blåskjell, reker og ev scampi, gjem de fineste rekene og blåskjellene med skall til pynt på toppen

Festmåltid i vintermørket – Paella!

Scampi. Ein slags paella , ein Storhaugen Paella. Scampi. 300 g paellaris (me brukte risottoris). 300 g paellaris (me brukte risottoris)
Risotto med scampi

Risotto med scampi

Paella. Risotto med scampi er herlige smakskombinasjoner sammen. Bland olje, saften fra en halv sitron, finhakket hvitløk samt salt og pepperTilsett scampi og bland godt
MIN VARIANT AV PAELLA

MIN VARIANT AV PAELLA

Neste gang kommer jeg til å gjøre noen endringer fordi smakspanelet ville heller ha lammekoteletter enn scampi og kylling
Jambalaya

Jambalaya

Noen er frekke nok til å kalle det Kreolsk svar på Paella. Hvorfor det virker som at dette er en reste rett, er siden det finnes utrolig mange varianter, og ingen som kan påstå at de har den orginale oppskriften
Paella

Paella

Det finnes hundrevis av forskjellige oppskrifter og folk finner sin favoritt-alle hevder å kunne den beste
Indisk "paella" med kokos og chili

Indisk "paella" med kokos og chili

Helt til slutt - bland inn fisk i små biter, kokte scampi og hvitvinsdampede blåskjell. Rives fint 1 boks kokosmelk 250 g scampi Hvitvinsdampede dampede blåskjell (ett nett) 300 g torskefilet i biter
Paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Stek scampi og kamskjell slik at de får en fin gyllen skorpe, men ikke så lenge at de blir seige. Paella er en deilig, spansk risrett som kan spises både med skalldyr, fisk, kylling eller annet kjøtt, og ofte blandes flere typer av både fisk og kjøtt

Paella med kylling, reker og chorizo

Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris sammen med sjømat og kjøtt. Tilsett paellaris og vann med buljong og la det koke opp
Paella på Kirstens vis.

Paella på Kirstens vis.

Her kommer bilder og oppskrift av "min" paella, trinn for trinn. Oppskrift kommer her. Scampi (ferdig kokt)
paella ala Hillevi

paella ala Hillevi

2 pölser16 scampi som jag marinerat i olja och curry(förkokta hadde jag med inte nödvendigt)4 kyckling klubber (marinerad och förstekt) Lägg risblandningen i en ugnssäker form och toppa med köttet
Español arresto cena La Paella

Español arresto cena La Paella

Reker (jeg hadde rester av en boks med reker i lake, men man kan bruke, vanlige reker, scampi, blåskjell osv
Spanske mat og drikke favoritter

Spanske mat og drikke favoritter

Paella. Har jeg ikke laget i sommer, men kommer til å gjøre det snart og legger da ut oppskriften og link her