Nordfjordkjøtt, hvordan smaker det i år. Man MÅ ikke bruke øl og akevitt til pinnekjøtt. Pinnekjøttet fra Nordfjordkjøtt er klart til damping, med noen bjørkepinner under, for de som liker den smaken
Ein av dei vakraste plettane på kloden vår er Kandal i Nordfjord. Lenger nede i dalen ligg Kandal kjøtt, ein av leverandørane som har sikra meisterkokk Bodil Fjellestad Eikrem ved Gloppen hotell på Sandane prima råvarer til å byggje karrieren på
kg og er fra Nordfjord. Disse inneholder kun kjøtt. Vi vet alle sammen at kjøtt er dyrt i vårt land. De dyreste karbonadene av rent kjøtt som Rema 1000 har, koster ca. Ja 68% rent kjøtt på de rimeligste faktisk. Mulig det er jeg som er gjerrig, men skal jeg betale 109 kroner kiloen for utspedde karbonader, bør de inneholde håndmasert kjøtt fra Kobe
Vel, ei dampepølse til pinnekjøttet eller julemiddagen kan heve måltidet frå godt til særdeles godt. Gjer du som nordfjordingane, blander du det meste av det aller beste frå slaktetida i pølsene
Selve burgeren kan du selvsagt lage selv av kjøttdeig eller karbonadedeig, men her har jeg valgt “Grillkongens King Size burger” fra Nordfjord, kjøpt på Rema
Skjær grønnsakene i skiver og legg de lagvis med kjøtt og mel i en gryte. Kok til kjøttet er mørt, og server med kokte poteter og eventuelt andre grønnsaker
Klubb blir brukt som middag hele året i Nordfjord. Noen serverer kokte poteter og kålrot og litt kjøtt til, andre bruker stekt bacon/flesk, røkte svineknoker og kokt kålrot til, andre bruker pølser