En kraftfull gryte full av smak og lammekjøtt så mørt som smør blir ikke feil. Retten lages i en gryte med lokk (eller en tagine, om du har) og gjør seg selv på et par timer i stekeovnen
Men samtidig akkurat sparsomt nok til at den ikke tar over fra den gode smaken av lammekjøtt, og ikke mer spicy enn at enhver mormor fint kan spise den
En klype chiliflak viser at dette er en rett fra sør-Italia. Denne typen retter oppsto ofte blant gjeterne, som plukket ville urter og grønnsaker ute i naturen
Mat som lager seg selv er ikke noe nytt på denne bloggen, men denne gangen hadde jeg tenkt å gi deg treningsprogrammet du rekker å ta på stuegulvet mens godsakene putrer i gryta
Rens og findel hvitløk og ingefær, grovhakk løk og tomater. Surr løk og ingefær på pannen sammen med lammekjøttet (jeg hadde glemt å ta ut kjøttet, så det var ikke helt tint, derfor tok jeg det rett i en panne med vann og kokte det opp
Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin
Leste Trines matblogg sin oppskrift på marokkansk lammegryte i lunsjpausen på jobb, men fikk så dårlig tid mellom jobb og korøvelse at jeg ikke hadde tid til å finne fram noen oppskrift
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.