Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten tildinutgave. Bestemor, Olga Johansen, født Haverstad, vokste opp i Sør Fron i Gudbrandsdalen, men flyttet tidligtil Oslo og hadde mange forskjellige jobber
Legg potetstappen i bunn av en tallerken, legg kjøttet over og legg kålrabien ved sidenav. Denne gangen var jeg så heldig å få selskap av Kongen, så vi stod med våre forkleder og hver vår Masahirokniv og koste oss
Jeg brukte mørbrad av storfe, men du kan gjerne bruke høyrygg eller andre strykningsdeler. Brun kjøttet raskt i flere omganger i en stekepanne med olje og smør -og legg det over i en gryte eller en trykkoker
Trykkoker egner seg godt til kraft, smaken blirrikere, jeg kan ikkebevise at den inneholder mer umami, men etter mitt skjønn, smaker både kylling- og oksekraft bedre av å blitilberedt under trykk
Oppskriftene på ulike typer kraft finner du på høyre sideav bloggen under etikettenKraftkoking. Et par silekleder (fåes kjøpt, men du kan bruke stoff av tynn bomull også)