Mat midtøsten oppskrifter

Lamachun - Pizza fra Tyrkia og Midtøsten

Lamachun - Pizza fra Tyrkia og Midtøsten

Pide er brød i ulike varianter, ofte med fylt med fyll lik denne Lamachunen eller bare spinat, tomat, egg, pepperbelger  eller lignende
Brød av Emmer og Svedjerug

Brød av Emmer og Svedjerug

Emmer kan spores 17000 år tilbake i midtøsten. Emmer er en urgamel hvetesort, og er en forløper til spelt
Hummus (kikertpuré)

Hummus (kikertpuré)

Hummus er en mild, kremet kikertpuré som er obligatorisk å ha til maten mange steder i Midtøsten og Nord-Afrika
Flate brød med teff og koriander

Flate brød med teff og koriander

Derimot brukes dette krydderet hyppig i midtøstens og Indias mat. Malt koriander er et krydder som brukes ganske sjelden i norsk matlaging, jeg kommer bare på koriandre, en type småkaker til jul
Falafel med Tzatsiki

Falafel med Tzatsiki

Bland agurk, hvitløk, matyoghurt og olivenolje  i en bolle. Falafel kommer opprinnelig fra midtøsten og falafel er stekte kuler laget av kikerter
Falafel

Falafel

Falafel er populær mat i midtøsten og spises gjerne som fyll i pitabrød eller alene som snacks. src = stat_gif + "&baba=" + Math
Kyllinggryte med grønne erter

Kyllinggryte med grønne erter

Nå på sommeren spiser jeg helst lett og enkel mat. Kjapp og sommerlig hverdagsmiddag med smak av Midtøsten
HUMMUS

HUMMUS

Dette er en puré med opphav i Midtøsten og brukes til både kjøtt og fisk. Hummus lager du enkelt selv. Er også god på ferskt brød, på pizza, til pasta m
TASTE OF MIDDLE EAST - " kebab "

TASTE OF MIDDLE EAST - " kebab "

#mat #midtøsten #kebab #tomatsaus #bulgur #økologisk #vegetar #vegansk #kosthold #sunn #renmat. Ved siden av en deilig og smakfull tomatsaus og bulgur som ikke inneholder bulgur, men er krydret på samme måte
Matkultur rundt om i verden

Matkultur rundt om i verden

 Midtøsten, India og deler av AfrikaHer skal man aldri spise med venstre hånd. Denne boken tar for seg matkultur fra hele verden
Crema di Fave con rape

Crema di Fave con rape

Den brukes til mye forskjellig alt fra hurtigmat i midtøsten til å lage grøt og brød eller snacks. Da er maten ferdig og klar for servering