Denne hummusen er nydelig til falafel i rull og pitabrød, eller som pålegg. Helt siden jeg oppdaget hummus, har jeg fått høre at jeg må prøve å lage den med gulrot, prøve med rødbete osv
Skyll kikertene i kalt vannKjør så ingrediensene i en stavmikser/blender til en puréSmak til med sitronsaft, tahini, salt og pepper og en kvast grovhakkede urterDersom blandingen blir for fast i konsistensen tilsetter du bare mer olje til ønsket konsistensHa over i en serveringsbolle og dryss over litt paprikapulver eller cayennepepper som gir en fin effekt
Ha to bokser med kikerter i et dørslag, skyll av de og la de stå og tørke mens du gjør klar resten. Siden jeg brukte ferdig bløtlagte kikerter i denne oppskriften har jeg også tilsatt egg og litt ekstra mel for å få de til å henge godt sammen
salt og pepper. Skyll kikertene og la de renne av seg i et dørslag. Ha kikerter, hvitløk, spisskummen, og olivenolje i en kjøkkenmaskin, press over sitronsaft
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Jeg lager nesten alltid det, rett og slett fordi jeg ikke synes det blir den helt enorme forskjellen (sammenliknet med den mer omstendige måten ved å legge tørre kikerter i bløt og koke de møre)
Server umiddelbart over hummus, toppet med litt ekstra bladpersille og fersk mynte. Fløyelsmyk hummus med akkurat passe eksotisk og varmende krydret kjøttdeig på toppen
Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini og olje. Det blir en del til overs, men dette kan oppbevares kjølig i et glass med lokk i ca
Nå er det visst høst for alle penga, med regn, sur vind og varme gensere i hvert butikkvindu. Nok framsnakk av høsten, i dag ville jeg innom for å dele oppskrift på hummus med dere
Bland alle ingrediensene i en bolle og kjør til en silkemyk hummus med stavmikser. Server gjerne som dip med rå, oppkuttede grønnsaker som gulrot, stangselleri, brokkoli, blomkål, kålrot, hodekål, rødkål, agurk, cherrytomat, paprika… fantasien setter grensene
Falafel kommer opprinnelig fra midtøsten ogfalafel er stekte kuler laget av kikerter. De er ikke vanskelig å lage og det er veldig godt sammen med en dipp
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
#middag #falafel #kikerter #tzatziki #sunt #kjempegod #hverdag #matblogg #blogg #mandag #påske. Ha kikertene i en hurtighakker eller en mikser og mos sammen med hvitløk, koriander, mel og persille
Hummus lages av hovedsaklig kikerter, men det går fint å bruke andre ting også som for eksempel ulike typer bønner/ linser eller med grønne erter som i oppskriften dere får av meg i dag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.