Marinade. Nå er du klar til å lage lammegryte. Bland sammen marinaden, rasp hvitløken, gjerne på et garlic card, legg kjøttet i og gni marinaden godt inn
Bland marinaden med de andre ingrediensene. Smak til. Marinaden skal være sterk, krydret og bitter. Hold kjøttet varmt - så det er klart til å pitabrødene
Marinadetillammekjøttet gjør det ikke noe dårligere, heller tvert imot. Urter og olje i mikser til en jevn grøt, pensle dette på begge sider av kotelettene og grill/stek dem på begge sider i ca 3 min
Ikke noe triksing med kjøttet her egentlig, vi kjører ganske enkel tilberedning uten marinader o. Men er det grilldag, så får jeg vel kline til med noe grillmat jeg også
Marinade. Den kan tilberedes på så mange vis. Det norske lammekjøttet er viden kjent for sin gode kvalitet, og det synes jeg vi skulle ta vare på, og utvikle videre
De aller fleste oppskriftene jeg har funnet, benytter surmelk, men jeg kom også over oppskrifter der eddiklake, vin eller øl ble brukt som marinade, og der væsken tilsettes diverse krydderier som einerbær, laurbærblad, pepper og salt