Lekre grillstriper fra en deilig, syndig, mørk marinade som gjør koteletten til smakseventyrEn skikkelig digg marinade, spesialutviklet for nakkekoteletter og svinekoteletter
Jeg elsker dem grillet med en digg marinade, i en høstgryte med rotgrønnsaker, kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette
Tilmarinaden trenger du. Denne gangen dynket jeg dem i en marinade med smak av soya og honning. Nakkekoteletter kan gi raske og enkle middager, men kan fort bli litt kjedelige i seg selv
Til denne retten, skal det kokes en marinade i forkant. Ta den ut å smør på resten av marinaden. Kombinasjonen av sødme og chili er jo en velprøvd nøkkel til suksess
Tilsett brusen til sist. La kjøttet marinere i kjøleskapet i opp til ett døgn. Grilles på medium varme i cirka fem minutter på hver side til kjøttet er akkurat gjennomstekt
Marinaden har jeg laget av vin og urter, tomat og honning, så da starter vi med den. Den siste uken har det vært mye fokus på norske råvarer som har reist både hit og dit før det er kommet tilbake som ferdige produkter på norske bord
Og min wok er fusjon mellom en marinade min mor brukte mye til grillspyd da jeg var liten, og en karamellisert kyllingrett jeg spiste mye hos en traiteur asiatique i Paris