Det finns mange bloggarar og matekspertar som tilrår å røyke frosne reker. Men det er ingen ting i vegen for å røyke rekene sjølv – gjerne på ein grill du har god kontroll på
Du kan selvfølgelig røykereker på en annen måte. Dryss røykespon i bunnen av kulegrillen. Røykte reker kan kjøpes hos fiskehandleren, men lager man dem selv blir de enda bedre
Fyr opp røykeovnen og vent noen minutter til den er ordentlig varm. Jeg hadde aldri spist røkte reker og blåskjell før, men ble tipset om en restaurant i Halden som serverer dette fra båt på brygga
reker inneholder inosinat. Umami er smaken av proteinforbindelser som dannes i næringsemner under. modning, lagring, tørking, salting, røyking, varmebehandling, fermentering
reker, fisk, kyllingkraft, fiskesaus og sopp. synergi. Ved å tilsette en spiseskje eller to av en rar saus, en obskur utseende pasta eller som jeg allerede har vært inne på, saltet eller tørket fisk, vips så blir maten du lager ett hakk bedre
Det var verre med røyken som ble delt ut i tide og utide. Det var også under maten jeg forstod mange reagerte på at jentene gikk uten sko(pga gnagsår) røyk stumpes inne på gulvet, spytter gjør man likeså, skall fra frø, reker og fiskebein kan man like gjerne spytte på gulvet som på bordet