400 g
kyllingfilet
2 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 stk brokkoli , delt i små buketter
2 ss rapsolje
1 stk finhakket sjalottløk
2 ss sitronsaft
1 ss kapers
2 dl matyoghurt
1⁄4 ts salt
1 ss hakket frisk dill
160 g naturris
Slik gjør du:
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter
3. Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter Rør inn kapers og sitronsaft.
4. Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke ? da vil den sprekke!
Tilsett hakket dill rett før servering.
Gjerne med brød og/eller salat. Bland alt sammen med den ukokte pastaen i en ildfast form. Til gratinert kyllingfilet trenger du kun en ildfast form og en ovn
Smør på et tynt lag med pesto, legg på soltørkede tomater, fetaost, oregano og litt salt og pepper. Ta en flatbunnet kjele (ikke for stor) og bank kyllingen ut til ca
Lag en lomme på kyllingfilêtene og fyll med kremosten. Smakfult medrømmedressing til. Diverse grønnsaker etter ønske, Jeg hadde gulerøtter, kålrabi, rød paprika, sopp og løk
Surr en skive med Serrano rundt kyllingfileten. Som tilbehør kan du for eksempel prøve våre grillede oregano- og parmesantomater , potetpuré med timian og hvitløk eller du kan ta en titt i vår del for grønnsaker, salater og poteter for inspirasjon
En syrlig, mektig saus som gjorde seg ypperlig sammen ostefylt baconsurret kyllingfilet. Sausen hadde kanskje blitt enda bedre dersom jeg hadde laget pestoen selv, men jeg ble uansett særdeles fornøyd med resultatet
Man kan variere med grønnsaker og kjøtt, f. Her kan du variere med gulerøtter, brokkoli eller kålrot. Denne retten er inspirert av middelhavet og er noe av det sunneste middagsalternativ for hverdager og fest
Både pesto og salsa verde, smaker himmelsk godt sammen med kyllingen og grønnsakene. En ellers litt smakløs kyllingfilet blir med noen få grep en herlig smaksopplevelese
Savner du å tygge løs på en saftig kyllingfiletmed varme grønnsaker og en smakfull saus. I så fall kan du prøve ut denne oppskriften på mine veganske "kyllingfileter"
Jeg hadde gratengen som tilbehør til stekt kyllingfilet sammen med rødløk og paprika. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i ett minutt slik at de ikke er helt harde når de settes inn i ovnen
Også kan du jo leke med andre typer krydder. På et ark med folie, hadde jeg litt olje. Det krever lite arbeid, gir deilig saftig kylling, og svært mange gode smaker
Smak til med salt og pepper. pynt med litt cashewnøtter på toppen. Tagliatelle,Kyllingfiletog pesto. Server med baguetter eller foccacia brød( Jeg kjøpte ferdig på coopen og varmer i ovnen)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.