Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Hjemmelaget pesto er både enkelt å lage og smaker veldig godt. Basillikumen gir en frisk og fremtredende smak, pinjekjernene gir en litt nøttete smak, hvitløken gir litt styrke og parmesanen er med å gi fylde
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Utrolig mye folk i forhold til området det arrangeres på, nesten ingen vareprøver og lite smaksprøver, Kursene de hadde var stappfulle så det var ikke mulig å delta der
Gjennom de siste årene har jeg laget veldig mye pesto selv, både på jobb og hjemme, og grunnen til at jeg er så glad i dette enkle og supergode tilbehøret, er at det er lett å lage, det passer til nesten alt og det er kjempegodt
Sauté for 1-2 minutes, or until the garlic is fragrant but not yet browned. Best when fresh, though leftovers will keep in the refrigerator up to 2-3 days. 1 1/2 cups (95 g), packed basil. 1/2 cup (30 g), packed flat leaf Italian parsley. 1 cup (126 g) green peas (if frozen, thawed). 4 cloves garlic (2 Tbsp or 12 g). 1 lemon, juiced (~2 Tbsp or 30 ml). 1/4 cup (20 g) vegan parmesan cheese, plus more for serving. 10 ounces (283 g) gluten free pasta. 2 cloves garlic, chopped. 1/4 cup (28 g) sun dried tomatoes, chopped
Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri
Smaker ypperlig på godt brød, i pastaretter og til tapas. Enkelt og fort å lage. Ekstra fint å legge pestoen i fine glass og gi vekk i gaver til venner
Det er ingen hemmelighet at hjemmelaget er best – og dette gjelder ihverfall for pesto. Her har jeg brukt paranøtter istedenfor de svindyre pinjekjernene, og næringsgjær istedenfor parmesan i den klassiske pesto genovese
Den flotte bursdagsbuketten ble feiret med herlige gjester, eksotisk og variert mat og mye moro. Det var innslag av norsk, somalisk, persisk, thai og brasiliansk mat
Pesto kan brukes til så mangt, som marinader, pasta, pizza og salater. Denne pestoen er laget på soltørkede tomater, den er friskere og skarpere enn den tradisjonelle basilikumspestoen, men minst like god
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.