På Smart Club har de delikate treesker medøsters fra Nederland, og de er nydelige. Legg østersene på en stekeplate, og bruk en skje til å tilsette blandingen med olje, løk og urter
Start med å åpne østersene. Dette kan være vanskelig med noen skjell, men bruk tålmodighet. Start med å lirke kniven mellom skalldelene i den delen av skjellet hvor skalldelene er festet i hverandre
Gratinert i ovnen med kryddersmør og parmesan smaker disse lekkerbiskene helt vanvittig godt. Når man er på hytteferie på Hvaler finnes det ikke koseligere aktivitet enn å ta med ei bøtte, stålrive og en arbeidspils for å plukke østers
Åpne ferske østers og dander dem på et fat/brett med masse knust is. Når du skal planlegge den ultimate kjærestekvelden, er det jo naturlig å velge råvarer/drikke som inngår i kategorien afrodisiakum
Tilsett litt lakrispulver og smak til med salt og pepper. Varm opp olje og smør i en gryte. Stek finhakket sjalottløk og finhakket spinat til løken er glassklar og spinaten myk
Laksa har i utgangspunktet ingenting med laks å gjøre, selv om det er laks i min oppskrift. Du kan også lage laksa med kylling, reker eller andre proteiner
Kanskje bare østers kan måles med denne delikatessen. Visste du at tradisjonelt sett har innlandsfolk jobbet hardt for å få tak i kystens gull fordi fiskemat er proppet med livsviktig næring
Det er kjempe enkelt å lage og kjøttet smaker så nydelig at jeg synes det er greit med enkelt tilbehør av raskt wokede grønnsaker i sesamolje og soyasaus
Hemmeligheten er å koke ett par poteter med i suppen. Sistnevnte høres kanskje litt jalla ut, men det finnes faktisk flere typer gourmetprodukter med blanding av mange smakfulle sopper som steinsopp, morkel, østers, kantarell osv
ha hvitløken oppi med kyllingen og når den ikke lenger er rosa tilsetter du gulrot og mais. 2 kylling fileter litt salt litt pepper litt hvitløkspulver 1 ss østers saus ( smaker ikke østers så ta det helt med ro
Slik er det med kystfolk som har levd tett på dyrkjøpte erfaringar frå slektene før. Har du blitt forgifta av skjell, så et du dei neppe igjen med lett hjerte
Serveres med frisk koriander og gjerne med flere typer grønnsaker, om dere vil. Sammen med det høye saltinnholdet gjør det at fiskesausen får en umamieffekt, en smaksforsterkereffekt, som fremhever de andre smakene i retten
En av dem var Geir Skeie, som holder til på Stord, der han tryller med sjømat. Han delte en oppskrift som jeg selvsagt har måttet prøve, her jeg nå sitter i havgapet på hytta med havets delikatesser foran meg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.