Fisk- og skalldyrsuppe med safran og appelsin
GULL I MUNN
GULL I MUNN
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 500 g blåskjell
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 sjalottløk
  • 2 kg fiskebein og avskjær
  • 1 gulrot 1 løk 1 purreløk
  • 1 sellerirot 1 kvast persille
  • skall av ¼ sitron (kun det gule)
  • 2 l vann
  • 1 ts sort pepper hel
  • ½ ts salt (trekker ut smak lettere med litt salt)
  • 2 l fiskekraft
  • blåskjellkraft fra 500 g blåskjell
  • 0,2 g safran ( 1 ts fennikkelfrø kan også has i)
  • 1 appelsin, finrevet skall og saft
  • 100 g smør
  • 1 dl god olivenolje
  • salt og pepper
  • sitronsaft (jeg brukte en liten)
  • 1 fennikkel i tynne skiver
  • 2 gulrøtter i tynne skiver
  • ½ sellerirot eller 1 persillerot, eller bladpersille (jeg brukte sistnevnte i mangel av det andre)
  • 200 gram rensede reker
  • 600 gram fiskefilet av fast fisk i ca 2 x 2 cm kuber (jeg brukte torsk, steinbit og laks)
  • 500 g blåskjell

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.