Spekepølse av hjort oppskrifter

Spekepølse  med  elg,  svin  og  vilthjerte

Spekepølse med elg, svin og vilthjerte

Spekepølser lagd etter gammal metode – inspirert av Magnhild Dyrdal – er utgangspunktet for alle slike variantar vi har laga her på tunet dei siste åra
Speket elghjerte

Speket elghjerte

Kan også brukes som pålegg eller sammen med spekepølse og spekeskinke. Før i tiden ble absolutt alt av et dyr tatt i bruk når det ble slaktet
Speketid

Speketid

Ha gjerne en skvett rødvin eller konjakk oppi, – avhengigav hva slags spekepølse du lager. Spekepølsene i år ble hjort med tyttebær, salami og chorizo

Spekepølse av hjort

Ha kjøttet i tarmer av storfe, da får de en fin tykkelse. Kjenn på pølsene av og til når de har hengt en måneds tid

Spekepølse etter gammal metode

Til spekepølse kan man bruke alt av kjøtt frå hjorten, geit eller sau, men mest naturlig er å nytte det som du regner som kvernekjøtt – for eksempel nakke, side, skank, legg og delar av bogen

Matstreif 2013

Det ble også noen pakker spekepølse med fenikkel fra TIND, noe økologiske grønnsaker og en bit avfavorittosten min, blåmandag

Matgleder på Matstreif

I tillegg kjøpte jeg spekepølseav geit fra Kandal kjøtt i Nordfjord – ikke langt unna fra mitt hjemsted på Vågsøy