Jeg var så heldig å få hjortekjøttav en kollega av John Atle. Brun kjøttdeig i smør. 600g kjøttdeigavhjort (eller elg). 600g kjøttdeigavhjort (eller elg)
Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, egg, fløte og evt litt vann til en god deig. På en harrytur for en tid tilbake, fant vi en pakke kjøttedeig avhjort i fryseren
Lasagne er godt, og når man bruker kjøttdeigavhjort blir den enda bedre. Rens og findel hvitløk og løk, steik de lett før du har på kjøttdeigen og steikeralt sammen til den er gylden brun
Nå fant jeg en liten kilo med hjortekjøttdeig i fryseren, og fordi "I kongens hage" i Mathallen har reklamert med hjorteburgere i dag, ble veien til egne kort
Miks kjøttdeigen først med salt til den blir litt seig og glatt, rør så inn de andre ingrediensene. Det er jaktsesong, og for noen av oss jaktenker, betyr det at snart fylles fryseren av viltkjøtt, helst hjort
kjøttdeig/kjøtt, spekk(skal være kaldt når du maler det, ellers trevler det seg), krydder, tarmer som skal ligge i vann, pølsehorn og en foodprosessor/kjøkkenmaskin, bomullstråd uten farge
Bland kjøttdeig, egg, potetmel og krydder. Den fyldige konsistensen på retten bidrar sammen med den karakteristiske muskatsmaken, ypperlig til å finne særpreget for hjort