Storvilt som elg, reinsdyr, hjort og rådyr lever fritt i naturen og beveger seg i. Jeg serverte vinen til helstekt ytrefiletav elg, med pannestekte gulrøtter, sopp, sjalottløk, spinat og en nydelig peppersaus ♫♫
Av og til må en koste på seg litt dyr eksklusiv mat. Ytrefileten jeg kjøpte her var ikke rimelig. Jeg endte opp i frysedisken for vilt, og fant Dåhjort fra Folkets
Den kan brukes til biff, men er ikke like mør som indre -og ytrefilet. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne, i en blanding av godt smør og olje
Ytrefilet (godt mørnet) avhjort eller rein kan tilberedes på samme måte. Helstekt indrefilet av elg servert med linser, rotgrønnsaker, ovnsbakt sjalottløk og rødvinssaus
Rens og del grønnsaker i staver eller båter. Tilsett evt sjy fra hjortefileten. av kokevannet, mos potetene og tilsett 3-4 ss rømme. ca 700 g ytrefiletavhjort
800 g ytrefiletav rein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Her var både elg og hjortebog, små delikate hjorteskanker, litt større reinsdyrskanker, indre og ytrefiletav både hjort og rein, og andre "viltre godsaker"