Speking av bresaola – speka heste- eller oksebiff Før tørr luft gjev eit tørt og salt kjøt, for mykje fukt forlenger speketida, og kan i verste fall gje eit miljø der bakteriar trivs litt for godt Far min sitt kjøkken
Speking av hjortelår, fenalår og skinke Tilrådd saltetid, utvatningstid og speketid. Speketid. Speketid. Speketid. Kunnskapen om speking av store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal Far min sitt kjøkken
Hoppande glad spekeskinke i grovsalt Eg har nærma meg tanken forsiktig gjennom mange år med speking av fenalår, som krev langt kortare speketidFar min sitt kjøkken
Kjapp omtale: Ferdig salat så og si kun kjøtt med krydder, salt, melkesyrekultur og karbohydrat (druesukker) som gir mat til bakteriene under speketidenMin sunne mat
Spekelaks (Nord-Trøndelag)Speketiden varierer etter hvor tykk fileten er, så smak underveis. Spekelaks er lettvint festfat og enkelt å lage Varden.no
Spekelaks fra Skiippagura (Finnmark) Også annen fisk kunne spekes på denne måten, men da måtte de bruke mindre salt, og speketiden måtte kortes noe ned Varden.no
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.