Salt kjøtt erter og flesk oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøttogflesk. Legg kjøttogflesk i kaldt vann i en kjele slik at vannet akkurat dekker kjøttet
KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

Vann ut byggryn ogerter i lettsaltet vann, over natten. Smak til med saltog pepper. Salt. KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter

Erter kjøtt og flesk

salt, grovmalt pepper ev litt sukker. Mens erterogkjøtt koker rør sammen smør og mel. Skjær knoke ogflesk/kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med
Skikkelig Ertesuppe

Skikkelig Ertesuppe

Jeg salter aldri ertesuppen før den serveres, for det er sjelden det er behov for det, da knoken og pølsen er relativt salt
Erte- og byggrynssuppe

Erte- og byggrynssuppe

ogflesket var som regel røykt, tørka eller salta. saltog pepper. hvis det er salt. Vann ut kjøttet noen timer

Matseddel fra Sørlandet

Ofte var det saltkjøttog suppe med gulrøtter og poteter - eller erter, kjøttogflesk. Det finnes mange godt bevarte spisesedler fra gårdene på Sørlandet, og en vanlig dagsmeny kunne se slik ut
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Smaken er kompleks og mild, og ikke så utpreget som smaken av søtt, surt, saltog bittert. Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking

Erter, kjøtt og flesk

Skjær ferskt ogsaltkjøtt i skiver og anrett på serveringsfat med erter, grønnsaker og kokte poteter

Småmat fra Ål

Saltkjøttet et par dager før koking. Smak til med saltog pepper. salt. Kok opp kraften, bland i kjøtt, erter, gulrøtter og poteter

Sitronmelisse

Magert flesk fylt med masse sitronmelisse, saltog pepper og rullett før steking er en frisk og deilig måte å bruke flesk

Sitronmelisse

Magert flesk fylt med masse sitronmelisse, saltog pepper og rullett før steking er en frisk og deilig måte å bruke flesk

Langfredagserter (Akershus)

Varm kjøttbitene i suppa, smak til med saltog eventuelt timian. Er kjøttet eller flesket veldig salt, må det vannes ut før koking, kanskje i flere dager

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Kok kjøttetog ha i grønnsakene på slutten av koketiden. Kok byggryn ogerter i vann. Server kjøtt, gulrot, potet og kålrot på fat