I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter. Jeg har "spedd på" med litt pølser og brukt masse gode grønnsaker
Faktisk stammer denne retten fra middelalderen da det var vanlig å spise ertesuppe på torsdager. Ertesuppeog pannekaker er skikkelig tradisjonsmat for meg, moren min serverte den alltid på langfredag
I går kokte jeg nemlig røkt svinekam, og kraften fra den kjelen er ypperlig som basis for ertesuppe. I mellomtiden plukket jeg bena fra i går fri for kjøtt, samt hakket opp en del av svinekammen som jeg tidligere hadde skåret av
Dette er nesten som å lage suppe på en spiker, så få ingredienser og en så nydelig suppe. Smaksrik og varm på en kald dag, bruk den som forrett eller som middag sammen med godt brød
Har du også lagt merke til at det fine vårværet har begynt å komme. Ertesuppe. Fuglene kvitrer, jeg kan såvidt se litt grønne blader på trærne og temperaturen sniker seg sakte men sikkert oppover gradestokken
Her kommer en liten tyvstart og tips til kjøttfri mandag. Tips en venn Gul ertesuppe. Jeg valgte den langsomme varianten ved å bløtlegge erter kvelden før, men også den enkle ved å bruke den frosne lapskausposen med grønnsaker
Du kan også spare masse tid ved å for eksempel forberede (kutte opp) ingrediensene til matrettene du ønsker å lage fremover, som for eksempel grønnsakene i denne herlige ertesuppe
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.