Carpaccio var opprinnelig en rett med tynne skiver av råttoksekjøtt og en lys dressing. Det var vist nok grevinne Amalia Nani Mocenigo, en stamgjest på Harry’s Bar, som fortalte eieren av baren, Guiseppe Cipriani, at hennes lege hadde forbudt henne å spise kokt eller stekt kjøtt
Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid. Kjøttet blir kokt i sin egen væske og resultatet er et saftig og aromatisk kjøttstykke
Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått
Vask hendene godt og bruk god hygiene når du behandler råttkjøtt. Lavkarbere og “steinaldermat-spisere” kan kose seg med kjøttet og grønnsaker, og gi fyllet til de som ønsker det
Gjør klar fisk, skalldyr eller kjøtt. Tom Yum er en sur-sterk suppe fra nord-østlige Thailand, Isann, og er en Thailands nasjonalretter sammen med Som Tom (papaya salat)
Bacon, salt kjøtt, pølser, kålrabistappe, kokt kålrabi, poteter, sirup, sukker, kulturmelk, rømme. Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at salta kjøtt trenger god koketid