175 grader
midt i ovnen, hvis du har dårlig tid, med folie med pustehull i begynnelsen.!! Og pass på å få steketermometeret det godt inni kjøttet langs beinet, uten å komme borti beinet (Med steketermometer er du så og si garantert perfekt resultat hver gang). Ønsker du rosa kjøtt er 55 grader C en bra temperatur (Mannen foretrekker "rare" og da er 52-54 grader perfekt). Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått. For å unngå dette, ta en sjekk, eller stek til termometeret viser nærmere 60 grader celsius. Vil du ha det mer stekt uten å oversteke det, er 60 grader bra. De siste minuttene, ta av folien, og sett ovnen på grill funksjon. Obs! Pass på temperaturen i kjøttet så det ikke blir overstekt. Steketiden avhenger veldig av hvor stort lammesteiken/låret er, men som regel må en minst beregne 1,5 timer Men følg nøye med på temperaturen i kjøttet. (I begynnelsen stiger den sakte, og plutselig går det mye fortere!...). Blir temperaturen nådd lenge før kjøttet skal serveres, kan du lufte ut ovnen til temperaturen i ovnen er ca. 50 grader, og sette den på 50 grader Så kan kjøttet stå på denne temperaturen helt fram til kjøttet skal ut av ovnen for å hvile/serveres.
15 minutter
før du begynner å kutte i det, for at saften skal holde seg i kjøttet. Da blir det saftigere.
2
timer
Here is a very good marinade, which I would like to share
5 tablespoons
fresh rosemary, chopped
5 tablespoons
fresh thyme, chopped
7 garlic
without cloves, pressed (or 14-20 cloves...)
jeg brukte stavmikser til å få en glatt røre. Nydelige lavkarbo pannekaker al'a american pancakes. Nydelige fluffy pannekaker med smak av vanilje toppet med ferske bær og
Tilsett den siste ss olje tilslutt så den legger seg utenpå deigen. Klapp deigen til den. Lykke til. Denne uken kommer oppskrifter på min hjemmelagde tapas
Perfekte som tilbehørtil feks potetsuppe eller andre enkle supper. Når hvitløken er ferdig har du det over i en egen bolle, bruk en gaffel til å mose hvitløken med
Eplekake hører virkelig denne årstiden til hvor man kan få tak i deilige Norske epler. Slik gjør du Sett stekeovnen på 190-200 grader Bland kaldt vann og sitronsaft i en bolle Del eplene i to halvdeler, ta ut skrotten og kutt eplene i skiver, legg dem i sitronvannet mens du klargjør deigen Miks smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin ca 5 minutter tilsett ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg (1 min mellom hvert egg ca ) Sikt mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle tilsett melblanding i smørblanding og bland til melet er helt blandet inn Ha røren i en liten rund eller firkantet form, 20*20 cm sånn ca Legg epleskivene tett i tett oppå kaken i ønsket mønster Strø over sukker og kanel blandingen, du trenger ikke bruke alt om du ikke vil Grovhakk mandlene og strø dem over Stekes midt i ovnen i 40-50 minutter Stikk med en pinne i midten for å se om den er ferdig stekt
Du trenger dette til ca. Tilsett egg og mager cottage cheese. Jeg brukte hendene litt til slutt også. Jeg ble bare så utrolig glad når jeg fant oppskrift på proteinrike rundstykker hos Eirín Kristiansen (som hadde funnet den på denne siden)
skal kokes til gelè før den er modnet seg altfor mye. Frosne Rognebær ble fylt i saftkoker og deretter kokt med sukker en 10-20 minutters tid, før den ble helt på glass, etter å ha smaktes til med enda mer sukker enn det som egentlig skulle i. I utgangspunktet tilsatte vi 1 kg sukker pr
I mange år har jeg bakt brød, men aldri helt fått det til. Men rett som det er må man ty til "god gammaldags" gjærbakst likevel, og da er det ingen vei utenom
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.