Nydelig marinade til lammelår/steik
Kreativ Lycke
Kreativ Lycke
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 5 ss fersk rosmarin
  • 5 ss fersk timian
  • 7 hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 dl soyasaus
  • 3 ss vin
  • 175 grader midt i ovnen, hvis du har dårlig tid, med folie med pustehull i begynnelsen.!! Og pass på å få steketermometeret det godt inni kjøttet langs beinet, uten å komme borti beinet (Med steketermometer er du så og si garantert perfekt resultat hver gang). Ønsker du rosa kjøtt er 55 grader C en bra temperatur (Mannen foretrekker "rare" og da er 52-54 grader perfekt). Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått. For å unngå dette, ta en sjekk, eller stek til termometeret viser nærmere 60 grader celsius. Vil du ha det mer stekt uten å oversteke det, er 60 grader bra. De siste minuttene, ta av folien, og sett ovnen på grill funksjon. Obs! Pass på temperaturen i kjøttet så det ikke blir overstekt. Steketiden avhenger veldig av hvor stort lammesteiken/låret er, men som regel må en minst beregne 1,5 timer Men følg nøye med på temperaturen i kjøttet. (I begynnelsen stiger den sakte, og plutselig går det mye fortere!...). Blir temperaturen nådd lenge før kjøttet skal serveres, kan du lufte ut ovnen til temperaturen i ovnen er ca. 50 grader, og sette den på 50 grader Så kan kjøttet stå på denne temperaturen helt fram til kjøttet skal ut av ovnen for å hvile/serveres.
  • 15 minutter før du begynner å kutte i det, for at saften skal holde seg i kjøttet. Da blir det saftigere.
  • 2 timer
  •  
  • Here is a very good marinade, which I would like to share
  • 5 tablespoons fresh rosemary, chopped
  • 5 tablespoons fresh thyme, chopped
  • 7 garlic without cloves, pressed (or 14-20 cloves...)
  • 1 / 2 dl olive oil
  • 1 / 2 dl soy sauce
  • (3 tablespoons balsamic vinegarette)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.