Hvis ikke norges eldste husdyrrase skal bevares, hva skal egentlig bevares i landbruket da. Kjøttetbrukestil matretter til gjestene på gården, og melken foredles til iskrem
Jeg får ikke betalt for å si dette, men jeg synes kjøttabonnementet deres er en herlig måte å utfordre meg selv på kjøkkenet, og så slipper jeg å tenke å hva jeg skal handle av proteiner, for det ligger allerede klart
Jeg kommer aldri til å bli vegetarianer, men jeg er i aller høyeste grad opptatt av hva jeg spiser. Glem elgen, skogens konge, det er reinsdyr som regjerer i min kjøttverden
Det beste er visst et skulderblad av elg, men det er grenser for hva selv mitt uthus inneholder. Denne fordums metode for steking av store mengder kjøtttil festlig lag har røtter helt tilbaketil bronsealderen, og var i flittig bruk frem til vikingtid da interessen dabba litt av
Jeg vet ikke hva du har hørt om gelatin tidligere, men gelatin er positivt for kroppen. Kollagen blir brukt i skjønnhetsindustrien, og de selger produkter med kollagen i butikken for en meget høy pris
Hva er din lørdagsfavoritt. Jeg brukte pannekakene som middagsrett, fylt med elgkjøtt og tyttebær. Alle produktene jeg har brukt er økologiske, men det velger du selvfølgelig selv
tilbehør, og biffstrimler av elgkjøtt. Jeg er ikke så glad i å male det opp tilkjøttdeig, for jeg liker ikke å bruke det sammen med krydderblandinger- til det har kjøttet for mye viltsmak
Jeg fikk kjøpt et aldeles nydelig hjortekjøtt med ei jeg jobber sammen med. Da er grønsakene veldig koket så jeg tilsetter nye gulerøtter og selleri, maizena, brunost og tyttebær, og lar de koke med igjen (man må selvsakt ikke ha i nye grønnsaker, men personlig synes jeg det blir bedre grønnsaker som ikke er i hel kokte)
Tilsett resten av ingrediensene og smak deg litt frem tilhva du selv liker. Da jeg er så heldig å ha en far som driver med jakt får jeg ofte både elgkjøtt og hjortekjøtt i hus og med så godt kjøtt må jo også tilbehøret være perfekt