Fres finhakket sjalottløk i en gryte, og tolsett sukker slik at det blir litt karamellisert. På julemarkedet i Spikersuppa i Oslo var jeg heldig og fant en fin flatbiff avHjort fra Breheimen Mat i Sjåk
Dette er en enkel versjon av biff stroganoff med viltkjøtt. Nå er det straks ordentlig høst, og jeg følte at jeg innviet den ved å bruke hjortekjøtt, einer og tyttebær i en gryte som ligner biff stroganoff
Å lage gryte fra bunnen av tar ikkje lengre tid enn toro sin halvfabrikata, dessuten smaker det masse bedre og man slipper unna unødvendige mengder med sukker, karbohydrater, tilsetningsstoff, konseveringsmidler, tjukningsmidler med meir
Ha hakket løk i en gryte med noen dråper olje og «svi» av løken. Trekk gryten til side. Ytrefilet (godt mørnet) avhjort eller rein kan tilberedes på samme måte
Så hva gjør man da i et fusion kjøkken, jo man tager hva man haver. I disse høsttider er det fristende med elg og hjort, for å få variasjon fra den salige kyllingen og kjøttdeigen
Denne gryten er laget på blandet småkjøtt avhjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage avreinskav