Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Men i dag vil jeg dog friste med en annen variant, nemlig hummer gratinert i sjampinjong, hvitløk og krydder
Til venstre den ene halve hummeren, til høyre den gratinerte. Uansett, den europeiske hummeren heter Homarus gammarus på latin, og hører til familien Nephropidae, akkurat som vår sjøkreps, eller scampi som den er kjent som utenfor Norge
Ha scampi/reker i stekepannen, fres lett og hell de over i ildfaste skåler og dryss over salt. Scampi i hvitløk 1 person. 8 rå scampi (får du tak i rå reker er det absolutt best). Deretter fortsetter vi litt enkelt og setter følgende i ovenen mens hvitløks scampien spises, 2 personer. 1 pk Øfas crispy scampi legges på bakepapir og settes inn i forvarmet oven, 220 g. 8 rå scampi
Herlig sjømat, gratinerte blåskjell, sashimi av salmalaks med ponzu saus, og hvitløk- og chili scampi, tilbehør var lavkarbo brød og grønn salat, majones og masse lime og sitron
Oppskrift gratinerte grønnsaker. Stekt salmalaks (og litt torsk) med soya og agavesirup, herlig ovnsbakte grønsaker og det hele toppet av saus med scampi, mmm