Tour de Gourmet fra Aix-en-Provence til Montpellier med Daube. De tre kassene vi kjøpte, ga masser av glede til god mat og lange samtaler langs bredden av Canal de Bourgogne
Toklas kokebok fra det franske kjøkken, og føler at jeg ikke kan lage mat i det hele tatt. Her vises klassiske teknikker for å lage klassiske franske grunnleggende retter som sauser, kaker, desserter og suffleer
Reynission har bodd i Norge i seks år, og er godt kjent med franskemattradisjoner. Initiativet Goût de France/Good France er lansert av den franske utenriksministeren Laurent Fabius, og den franske stjernekokken Alain Ducasse
Stedet kan om sommeren minne om den Franske Riviera og store mengder med turister fyller opp byen, men overraskende nok var det mye mennesker her nå også
FranskRett. fokus, fransk, hjemmelaget, oppskrift, trøffel. Jeg lagde mat til 16 festglade personer i et julebord i går. Ingridienser3 Andebryst skjær ruter i fettet og gni inn med salt og pepper2 ss Sukker karamelliseres i en kjele1/2 Sjalottløk finhakkes1 fedd Hvitløk finhakkes1 ss Ingefær frisk og knust, finnes en god ferdigvariant fra Gourmet Garden1 terning Hønsebuljong 800 gram Mandelpotet skrelles og kokes møre i usaltet vann1 ss Trøffelsalt 2 dl Fløte 150 gram Smør ekte300 gram Kantarell rives i passe biter6 Gulrot skjæres i strimler1/2 Sellerirot ca 200 gram, kuttes i små terninger100 gram Purre skjæres i strimlerInstruksjonerKjøtt
Gourmet Arctic. Matjessild. Den er laget av tørrfisk, poteter, løk, tomater, paprika, Cayenne pepper, olivenolje og hvitløk, og er en fantastisk ur-nordisk rett
Skrei med blomkålpure, chorizovinaigrette og potetklosserI fjor var temaet for skreien fransk, men etter å ha vært på kurs på Kulinarisk akademi ble lysten stor til å lage noe fra Øyvind Hjelles bok "Gourmet for begynnere" stor