SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge. -og inneholdt en del bein. Du kan også bruke skrei i skiver og la de trekke i vann ( se tips legger ned på siden)
Når jeg er i Spania blir jeg inspirert til å prøve meg på litt spansk mat. Men nå som jeg er tilbake, kommer det nye oppskrifter og oppdateringer på bloggen som vanlig
Jo, da tar-man-det-man-haver og gjør så godt en kan, og resultatet ble tilslutt en snasen spansk søndagskylling som passer like godt til hverdags som til helgen
Det er ikke alltid like lett å få i seg mat her i varmen men i dag skal jeg lage Spansk kylling. Det er ikke alltid like lett å få i seg mat her i varmen men i dag skal jeg lage Spansk kylling
-) Det var nok ikke skrei fra Norge, men hvit fisk var det i alle fall. Denne retten er komponert etter hukommelsesmetoden da jeg fikk noe lignende servert på ferie i Spania
Selv om denne måten å tilberede ris på kalles "spansk ris" er denne retten ukjent i Spania. Bruningen i matolje er avgjørende for få en nøtteaktig smak på risen
Trekk kjelen av varmen og rør inn 2 eller 3 ss god spanskekstra virgin olivenolje. 40 ml olivenolje175 g løk, skrelt og finhakket5 g hvitløk, skrelt og finhakket50 g stangselleri, finhakket100 g frisk spinat, vasket og hakket350 g friske tomater, uten kjerne og skåret i større biter
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utLik dette. Urtemarinaden lages på null komma niks. Skreifileten ble stekt i en smakfull urtemarinade av chili, ingefær, hvitløk og koriander og servert med frisk salat til
La den renne av seg på et tørkepapir og klipp opp i små biter. Skinnstekt skrei med ertepuré, sprøstekt seranoskinke og hollandaisesaus – middagen kan ikke bli bedre
det skjer i Skrei-sesongen, som er fra midten av januar til slutten av mars. Ta halvparten av jordskokk-blandingen over i en kjele, den andre halvdelen skal stekes på svak varme til de begynner å bli møre, men fremdeles har litt tyggemotsand
Jeg brukte 'indrefileten' påskreien i dag, loins. Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.