Høsten er tid for lammekjøtt, og for oss er dette topp mat som alltid smaker. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin
Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Det var ganske travelt et par timer i går da all mat skulle tilberedes og varmes. Har hatt masse gjester på restemat i dag, hadde i alle fall laget nok av både mat og kaker hihi
Kjøpebrød kjøper jeg bare fra bakerier og aldrig det man kaller "industribrød". Jeg lager imidlertid nesten alltid brødet selv, og jeg har best erfaring med surdeigsbrød
I Frankrike dyrker de også mye epler, akkurat som vi gjør her i Norge. Epler er et flott råstoff som kan brukes ikke bare til dessert og kaker, men også i gryteretter, salater, most, eplesirup, sider, vin m
Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver. Stek løken langsomt i rikelig smør. Løken blir langsomt brunere til den til slutt når et mørkebrunt, karamellisert stadie