Blåskjell hvitløk persille chili oppskrifter

Gambas Pil Pil – reker i chili

Gambas Pil Pil – reker i chili

Gratinerte blåskjell. Er rekene/scampien allerede kokt skal de kun tilsettes like før serveringTilsett sitronsaft og dryss over persille og/eller andre friske urter
Røkte reker og blåskjell

Røkte reker og blåskjell

Ha olje i bunn av kjelen og fres lett hvitløk, ingefør, chili, løk og tomater. Det smakte helt nydelig med nybakt foccacia, hvitløksaioli, salat, rødløk og dill til
Pasta med blåskjell og valnøtter

Pasta med blåskjell og valnøtter

Ha i en ts tørket persille (Eller tilsvarende frisk hvis du har). Her er enda en lynrask pasta, for å gjøre det enkelt er den basert på ferdigkokte blåskjell som nå kan kjøpes enten ferske eller frosset
Kremet linguine med blåskjell !!

Kremet linguine med blåskjell !!

Hakk løk, hvitløk og chili -og la det surre noen minutter med litt olje i en stor kjele. Legg frisk persille, dill, koriander, nykokt pasta og blåskjell i kjelen med kraften og bland alt forsiktig sammen
Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe

Tilsett hvitløk, chili, ingefær, og halvparten av persillen. Fordel persille, og eventuelt noen finhakkede tomatbiter over

Festmåltid i vintermørket – Paella!

Sidan me er fryktelig glad i blåskjell kraft, brukte me denne krafta som utgangspunkt. Steik lauk, kvitlauk, chili og persille i olje til lauken vert mør
Spagetti med havets frukter

Spagetti med havets frukter

Spagetti med blåskjell, laks og reker er fort å lage og lett å servere til mange. Stek hvitløk, løk, chili og tilsett hvitvin
Vongole

Vongole

Les mer om fordelen med blåskjell her. Ha i løk, hvitløk og chili og rør godt til alt er mykt, men ikke brunt
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Blåskjell i hvitvin. Gratinerte blåskjell. 200 gr spaghetti1 nett vongole-, hjerte- eller blåskjell2 dl tørr hvitvin1 dl olivenolje2 fed hvitløk1 rød chili (kan sløyfes)1 pk mini plommetomater (kan sløyfes)1 bunt bladpersilleSalt og pepper. Den skal være al dente, altså litt tyggemotstandLa spaghettien renne av i et dørslagSurr hvitløk og chili i litt olje på middels varme i to minutterØk varmen litt og tilsett så hvitvin og skjelleneLegg på lokket og la det småkoke til skjellene har åpnet seg i 3-4 minutter. Kast skjell som ikke åpner segBland spaghettien med 3-4 ss god olivenoljen før du tilsetter skjelleneTilsett hakkede tomater og persille og rør omSmak til med salt og pepperServer med godt brød og en deilig vin. 2 fed hvitløk. 1 rød chili. 1 bunt bladpersille