Gratinerte blåskjell. Er rekene/scampien allerede kokt skal de kun tilsettes like før serveringTilsett sitronsaft og dryss over persille og/eller andre friske urter
Ha olje i bunn av kjelen og fres lett hvitløk, ingefør, chili, løk og tomater. Det smakte helt nydelig med nybakt foccacia, hvitløksaioli, salat, rødløk og dill til
Ha i en ts tørket persille (Eller tilsvarende frisk hvis du har). Her er enda en lynrask pasta, for å gjøre det enkelt er den basert på ferdigkokte blåskjell som nå kan kjøpes enten ferske eller frosset
Hakk løk, hvitløk og chili -og la det surre noen minutter med litt olje i en stor kjele. Legg frisk persille, dill, koriander, nykokt pasta og blåskjell i kjelen med kraften og bland alt forsiktig sammen
Sidan me er fryktelig glad i blåskjell kraft, brukte me denne krafta som utgangspunkt. Steik lauk, kvitlauk, chili og persille i olje til lauken vert mør
Fikk øye på noen fantastiske blåskjell i fiskedisken her om dagen. Varm oljen i en stor tykkbunnet kjele, og tilsett knust hvitløk og finhakket chili, og la surre litt
Blåskjell i hvitvin. Gratinerte blåskjell. 200 gr spaghetti1 nett vongole-, hjerte- eller blåskjell2 dl tørr hvitvin1 dl olivenolje2 fed hvitløk1 rød chili (kan sløyfes)1 pk mini plommetomater (kan sløyfes)1 bunt bladpersilleSalt og pepper. Den skal være al dente, altså litt tyggemotstandLa spaghettien renne av i et dørslagSurr hvitløk og chili i litt olje på middels varme i to minutterØk varmen litt og tilsett så hvitvin og skjelleneLegg på lokket og la det småkoke til skjellene har åpnet seg i 3-4 minutter. Kast skjell som ikke åpner segBland spaghettien med 3-4 ss god olivenoljen før du tilsetter skjelleneTilsett hakkede tomater og persille og rør omSmak til med salt og pepperServer med godt brød og en deilig vin. 2 fed hvitløk. 1 rød chili. 1 bunt bladpersille