Blåskjell oppskrifter

Thai blåskjell

Thai blåskjell

Oppskriften til disse smakfulle blåskjellene fikk jeg av Mette over en hyggelig matprat. Kraften til blåskjellene er både sunn og full av nydelige thai smaker
Dampede blåskjell i eplecider

Dampede blåskjell i eplecider

Jeg trenger ikke dra til Nice for å spise deilige blåskjell, det får jeg her i Bodø, det.  - Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Ovnsbakt blåskjell

Ovnsbakt blåskjell

Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

 Gratinerte blåskjell, til forrett, tapas eller som kosemat.  Gratinerte blåskjell. Vask og rens blåskjellene
Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

1 nett blåskjell3-5 charlottløk2 store tomater70 gr smør1/2 dl tørr hvitvin2 hvitløk1 sitron , saft og skall25 gr parmesan50 gr brødsmuler1 kvast persilleSalt og pepper. Skrubb skjellene under kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker segKok opp 2 dl fiskekraft eller hvitvin og tilsett blåskjellene. 0 1 nett blåskjell
Blåskjell med Chorizo

Blåskjell med Chorizo

Tilset blåskjell, persille, kvitlauk og tomater. Husk at du aldri skal eta blåskjell som ikkje åpner seg, eller som du ser er ødelagt
Blåskjell i urteolje

Blåskjell i urteolje

Disse blåskjellene smakte jeg første gang på ferie i Kroatia. Jeg ble så fristet av de store blåskjellene servert i en hvit kjele med masse deilig urtekraft
Blåskjell på grillen ♫♪

Blåskjell på grillen ♫♪

Vask og rens blåskjell, kast dem som ikke åpner seg. Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie,
Blåskjell dampet i øl

Blåskjell dampet i øl

Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Blåskjell i thai mangokarri

Blåskjell i thai mangokarri

Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen med blåskjell og krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen
Blåskjell i Grønn Thai Curry

Blåskjell i Grønn Thai Curry

Blåskjell er alltid godt og enkelt å lage. Ta ut de blåskjellene som ikke har åpnet seg. Det blir en herlig middag, med masse god saus eller suppe som man kan slurpe i seg etter man har spist alle blåskjellene
Blåskjell a la kokken på Color Line

Blåskjell a la kokken på Color Line

Bare for å ha sagt det - blåskjellene på Color Line er de beste blåskjell jeg noen gang har spist. Dette er kosemat, blåskjellene er like gode kalde som nykokte, her kan du sitte og småspise så lenge det er noe igjen på fatet
Hvitløksgratinerte blåskjell

Hvitløksgratinerte blåskjell

Legg smørblandingen med en teskje eller kremsprøyte på hvert av blåskjellene. Damp blåskjellene 2- 3 min, gjerne med litt hvitvin. 2 nett med blåskjell
Blåskjell i øl

Blåskjell i øl

Nydampede blåskjell er lettvint og god sommermat. Det som er så fint med blåskjell er at man enkelt kan lage ulike varianter