En av de bedre stykningene på lammet er carré, eller karré. Den vanlige måten å tilberede på er slik den er, og så dele den opp mellom bena, ofte også mellom hver annet eller tredje ben, litt avhengigav hvordan du skal servere eller presentere den
Det er noe med krydderne og duften som gjør at jeg blir helt salig bare av tanken. Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus
Sett i kjøleskap dersom du drikker/ bruker det i løpet av en ukes tid. I det siste har jeg kokt kraft som aldri før- og noen ganger skulle man tro det er det eneste jeg gjøre, haha
Gelatin har en unik sammensetning av aminosyrer som gir anti-inflammatoriske egenskaper. Du har sikkert hørt kokken si “den gode smaken ligger i kraften”, men kanskje ikke turt å sette i gang med å lage kraft fra bunnen av selv
Under finner du noen av de kokebøkene jeg har plukket ut og anbefaler til dere. Lammekjøtt er smakfullt og det kan kombineres med de fleste smaker og krydder
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Lokket av urter og krydder setter prikken over i-en og gir en fantastisk smaksopplevelse. Dette er skikkelig festmiddag og oppskriften passer like godt til lam som til okse og svinekjøtt, både stek og fileter
Dessuten litt mørk sjokolade,derav ordspillet i navnet på denne oppskriften. Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonelle lammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten av asiatisk opprinnelse et kjempegodt alternativ
Lekker lammecarré kom på bordet, fulgt av sirupglasserte gulrøtter, hjemmelaget ripsgelé, soppstuing (med kantarell, shitake og aromachampignon) og en vidunderlig kremet portvinsreduksjon avlammekraft
Kraft kokt på oksehaler må vel være den beste ktaften man kan få. Det kan brukes til suppe og sauser, og gir en mye bedre og rikere kraft enn en ferdigkjøpt buljong
Når dukkahen er helt avkjølt has den på glass, den kan oppbevares lenge. oppskåret lammekjøtt. Sett lokket på gryten og la lammet småkoke i 1-2 timer, alt etter hvor god tid du har
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.