Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonelle lammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten av asiatisk opprinnelse et kjempegodt alternativ
Tilsett lammekjøtt og brun kjøttet på alle sider. 1 kg lammekjøtt i terninger (kan også bruke fårikålkjøtt men kjøttet må da koke lenger)1 stor løk3 fedd hvitløk1 ts malt koriander2 ts spisskummen1 ts kardemomme1/2 ts kajannepepper1/2 ts salt 1/4 ts pepper1 ss revet ingefær1/2 beger yoghurt2 ss tomatpuré2 dl vannolje til stekingHa olje i en stor gryte og stek finhakket løk til den blir blank. Fra 30 min til 1,5 timer alt etter som hva slags lammekjøtt som brukes. 1 kg lammekjøtt
Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp med pesto. En av de bedre stykningene på lammet er carré, eller karré
Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Smak den til og hell den over lam og grønnsaker. ca 1 kg lammekjøtt skåret fra låret. ca 1/2 l buljong, gjerne av lam
Dette er en vegansk variant av den tradisjonelle indiske retten Korma, og den består av grønnsaker og cashewnøtter som er kokt inn i en kremet currysaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.